Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Dos detinguts a la Seu que guardaven 5 metralladores i un morter de la Guerra Civil

Dos detinguts a la Seu que guardaven 5 metralladores i un morter de la Guerra Civil

La Guàrdia Civil investiga la procedència de les armes Els agents sospiten que es volien destinar al col·leccionisme il·legal  
30/08/2014 13:10

La Guàrdia Civil ha detingut a la Seu d'Urgell dos homes de 45 i 68 anys que guardaven en un magatzem del municipi diverses armes procedents de la guerra civil espanyola, entre elles 5 metralladores i un morter dels anys 30. La policia investiga l'origen de les armes i si aquestes funcionen, ja que alguna d'elles podria haver estat manipulada.

De moment no s'ha trobat cap documentació que acrediti la seva procedència ni cap permís per a la seva tinença. La policia sospita que les armes s'anaven a destinar al col·leccionisme il·legal i recorda que si es vol conservar armes de guerra, han d'estar inutilitzades i inscrites en un registre de col·leccionista que autoritza la Guàrdia Civil.

Els dos detinguts guardaven en un magatzem diverses armes de guerra procedents de la Guerra Civil espanyola, nombroses peces i carregadors, que sospiten que anaven a ser destinats al col·leccionisme de manera il·legal. D'entre les armes comissades hi ha 5 metralladores i un morter i la policia està investigant si són aptes per ser disparades. Als detinguts se'ls imputa un presumpte delicte de tinença i dipòsit d'armes de guerra.

Las investigacions es van iniciar a finals del mes de juny, quan es va sospitar de la possible existència d'un magatzem a l'Alt Urgell, on se sospitava que s'amagaven diverses armes antigues. La Guàrdia Civil va procedir al seu registre i hi va trobar armes i material de guerra, entre elles, les cinc metralladores completes, tres d'elles model ZB.37 i dos model Alfa 7,92, així com diversos canyons de recanvi, un morter del calibre 60 i altres peces.

De moment, la policia ignora l'origen de les armes, tot i que se sospita que s'anaven a destinar al col·leccionisme, tenint en compte la seva antiguitat. La metralladora ZB37 és una arma de fabricació txecoslovaca, fabricada a finals dels anys 30, i la metralladora ALFA és de fabricació espanyola i va ser utilitzada a la guerra civil espanyola.

La Guardia Civil recorda que totes aquelles armes de guerra que qualsevol persona pretengui tenir com a col·leccionista han d'estar prèviament inutilitzades i inscrites en un llibre registre de col·leccionista que autoritza la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Per aquests fets, s'han instruït diligències que han estat lliurades al Jutjat d'Instrucció de la Seu d'Urgell en funcions de Guàrdia i s'ha comissat el material que es remetrà al departament de Criminalística de la Guàrdia Civil per tal que sigui analitzat.

  • Metralladores i morter 1
  • Metralladores i morter 2
  • Metralladores i morter 3