Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Dos estudiants urgellencs, entre els premiats per les millors notes de la selectivitat

Dos estudiants urgellencs, entre els premiats per les millors notes de la selectivitat

Pau Martí i Josep Miret, de l'Institut Joan Brudieu, han rebut la distinció per haver obtingut una nota superior a 9. Enguany s'ha lliurat 693 diplomes i les tres qualificacions més altes han estat per a dos estudiants de Cervera i un de Sort
Lliurament de diplomes a les millors notes de la Selectivitat 2019 (Foto: Dep. Empresa i Coneixement)
22/07/2019 10:35

Dos estudiants urgellencs han rebut enguany la distinció que ofereix cada curs la Generalitat de Catalunya als estudiants que obtenen una nota final superior a 9 a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

Pau Martí Clotet i Josep Miret Tomàs, que han cursat el batxillerat a l'Institut Joan Brudieu de la Seu, figuren entre els joves d'arreu de Catalunya que han excel·lit a la selectivitat i han obtingut les millors notes globals. Concretament, enguany la millor nota del centre urgellenc de batxillerat ha estat de 9,20. L'acte de lliurament es va fer aquest divendres passat a l'Auditori Nacional de Catalunya, a Barcelona, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

En total, enguany s'ha lliurat 693 distincions a joves universitaris d'arreu de Catalunya que, gràcies a aquestes qualificacions, podran iniciar ara els estudis superiors escollits en primera opció.

Aquest curs una de les tres millors notes de Catalunya ha estat per a un alumne de l'Institut Hug Roger III de Sort, que es va examinar a la Seu: Max Gasia. Aquest jove pallarès ha obtingut una qualificació final de 9,8, la mateixa que ha rebut el cerverí Arnau Noguera, de l'Institut Antoni Torroja. Un altre alumne d'aquest centre de Cervera, Eduard Garrabou, ha estat el millor estudiant del país a les PAU, amb un 9,9. Entre els premiats també hi ha el cerdà Gerard Guerrero, de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà, que ha acabat el batxillerat amb un expedient de 9,24.