Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Dotze joves urgellens finalitzen un nou curs del Pla de Transició al Treball

Dotze joves urgellens finalitzen un nou curs del Pla de Transició al Treball

Els alumnes s'han format com a auxiliars en vendes, oficina i atenció al públic El programa PTI-PTT el promou el departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament de la Seu
PTT 2014-2015
01/06/2015 17:28

Dotze alumnes dels catorze que van iniciar el Curs d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic l'han finalitzat. La proposta formativa s'emmarcava en el Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT), promogut pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

En un acte que s'ha celebrat aquest dilluns al migdia a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, els estudiants han rebut una orla, que els ha lliurat l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i la responsable territorial del PTI-PTT, Eva Ribera. Dels joves que han aprovat el curs, deu seguiran als cicles formatius i dos d'ells faran la seva formació a l'escola de formació d'adults per poder acreditar l'ESO.

A través d'un vídeo elaborat pel professor-coordinador del PFI-PTT de la Seu d'Urgell, Marc Llovera, s'ha donat a conèixer la feina realitzada pels alumnes al llarg dels nou mesos de curs. Cal remarcar que, a més, els joves han participat en diversos projectes interdisciplinars com ara activitats esportives cooperatives; un taller de lectura o un taller ACTIC, entre d'altres.

Nova oportunitat

Els 12 alumnes han explicat què ha significat per a ells haver pres part en la formació i han coincidit a assenyalar que ha estat una “molt bona oportunitat per tornar a enganxar-se als estudis amb il·lusió”. També s'han mostrat satisfets d'haver superat el curs, en què han realitzat un total de 225 hores de pràctiques, en 11 empreses o institucions de la capital alturgellenca.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, els ha donat l'enhorabona per haver realitzat el curs i els ha esperonat a mantenir una actitud positiva per seguir formant-se com a futurs professionals. “Aprofiteu les oportunitats i seguiu esforçant-vos, ja que es trobeu en un moment clau de les vostres vides”, ha dit. Batalla ha agraït la feina del professorat d'aquest curs, i en especial, la tasca de Marc Llovera.

60 joves urgellencs participen del PFI-PTT en els darrers cinc anys

El professor-tutor del PFI-PTT de la Seu d'Urgell, Marc Llovera, també ha volgut felicitar públicament els 12 alumnes, i ha agraït tant a l'Ajuntament de la Seu com a la Generalitat el fet de fer possible aquesta proposta formativa. L'agraïment també l'ha fet extensiu a les onze empreses de la Seu d'Urgell i del territori que s'han prestat perquè aquests 12 joves hagin pogut realitzar les seves pràctiques, entre elles, RàdioSeu.

Llovera ha explicat que, després de cinc anys portant-se a terme aquests cursos del PFI-PTT, un total de 60 joves hi han participat de manera satisfactòria, amb una mitjana anual de 12 nois i noies que han completat la formació.

En el seu torn, la responsable territorial del PFI-PTT, Eva Ribera, ha reconegut l'esforç els joves, així com a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell "per creure i participar en els PFI-PTT". Ribera ha animat els alumnes a seguir estudiant per tenir una bona formació per encarar millor el món laboral.

Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT)

Els Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) s’adrecen als nois i les noies que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). Han de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa.

La finalitat d'aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l'itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d'accés. Els programes també donen opció, als joves que ho desitgin, de fer una formació complementària per tal d'obtenir el títol de graduat en ESO.

L'objectiu dels PFI-PTT és que tots i totes les alumnes assoleixin competències professionals pròpies d'una qualificació de nivell 1 dins l'estructura actual del Catàleg nacional de qualificacions professionals i de la formació professional, a més d'oferir-los la possibilitat d'una inserció sociolaboral satisfactòria i ampliïn les seves competències bàsiques per prosseguir estudis en els diferents ensenyaments.