Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ECP insta a garantir condicions laborals per als monitors d'estacions d'esquí d'FGC

ECP insta a garantir condicions laborals per als monitors d'estacions d'esquí d'FGC

El grup parlamentari pregunta per les clàusules de salvaguarda dels drets del col·lectiu i per la fiscalització del servei d'inspeccions
Port Ainé (ACN / arxiu)
22/10/2020 19:45

 El grup parlamentari d'En Comú Podem ha instat el Govern de la Generalitat a garantir unes condicions laborals amb totes les garanties i drets per als monitors i monitores d’esports d’hivern que prestin els seus serveis en estacions d’esquí de l’Alt Pirineu gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El diputat Lucas Ferro ha interpel·lat sobre aquest tema el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, durant el debat sobre el model turístic de Catalunya. Al mateix temps, la formació ha registrat una bateria de preguntes adreçades al Govern que recullen les inquietuds mostrades per aquest col·lectiu en una reunió que la diputada Yolanda López va mantenir la setmana passada amb representants dels monitors.

Entre les preguntes plantejades al Govern, ECP demana per què no s’han inclòs en els concursos públics clàusules de salvaguarda dels drets laborals ni garanties del seu acompliment efectiu i de denúncia en cas d’incompliment. A més, es demana si la Generalitat està en condicions de garantir que s’estan acomplint les obligacions -tant laborals com de centre de treball dins la comarca- per part de les concessionàries dels serveis. ECP també pregunta per les tasques de fiscalització que ha fet el servei d’inspeccions del Departament de Treball sobre les condicions laborals dels treballadors de les estacions gestionades per FGC, a banda d'informació sobre el nombre de professors d’esports d’hivern acreditats i censats al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya.

Des del mateix grup, la diputada Yolanda López assegura que les protestes del sector “venen de lluny”, tot i reconèixer que "fa anys la Generalitat va respondre a les reivindicacions del col·lectiu amb mesures que pretenien eradicar la figura dels falsos autònoms". Malgrat això, López creu que "les condicions laborals s’han seguit devaluant, tant pel que fa a la retribució com a l’estabilitat laboral o les mesures contra riscos sanitaris, una qüestió especialment preocupant en l’actual moment de pandèmia”.