Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Eduardo Paniagua, darrer concert a la Seu del FeMAP 2018

Eduardo Paniagua, darrer concert a la Seu del FeMAP 2018

La Capella de Sant Miquel acollirà aquest divendres (21 h), un repertori de cantigues d'Alfons X El Savi, del segle XIII
Eduardo Paniagua (Foto: FeMAP)
24/08/2018 10:15

El concert 'Cantigues de Catalunya i la Cort d'Alfons X El Savi', a càrrec d'Eduardo Paniagua, tanca aquest divendres, 24 d'agost, a les 21 hores, a la Capella de Sant Miquel, el cicle de concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus a la Seu d'Urgell.

Els intèrprets Luís Antonio Muñoz (cant i fídula), Josefina Gómez La Jose (cant i percussió) i Eduardo Paniagua (saltiri, flautes, cor i direcció) oferiran un repertori de les càntigues d'Alfons X el Savi del segle XIII i presentaran una selecció de peces de la col·lecció més notable de la lírica europea medieval. Tot i l’atribució al rei Alfons X, el repertori de les cantigas, conservat en quatre còdex de finals de segle XIII, reflecteix influències diverses, des del món trobadoresc fins a les de la música i poesia de l’al-Andalus.

La visita guiada complementària es farà a la Capella de Sant Miquel i el claustre de Santa Maria d'Urgell, a partir de les 19.30 hores. El temple, d'estil romànic, es troba adossat al claustre de la catedral de la Seu d'Urgell. És l'únic edifici conservat del conjunt monumental que erigí el bisbe Sant Ermengol abans del 1035.

El mateix concert de la Seu es podrà escoltar aquest dissabte a Alp (19.30h). El darrer espectacle del FeMAP serà diumenge (20.00 h), a Espot, amb Eduardo Paniagua, Wafir Gibril i Pedro Burruezo, que oferiran el concert 'Trobadors de les tres cultures'.