Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El 28 de febrer entraran en vigor les restriccions a la circulació durant l'any 2020 a l'N-230 a la Val d'Aran

El 28 de febrer entraran en vigor les restriccions a la circulació durant l'any 2020 a l'N-230 a la Val d'Aran

La mesura amplia el tram restringit en aquesta via fins a Benavarri
Un camió circulant per la N-230 a pocs metres de l'entrada de Vielha (Imatge ACN/Arxiu)
17/02/2020 19:37

Les restriccions a l'N-230, al seu pas per la Val d'Aran, es faran efectives el 28 de febrer i d'aquesta manera entraran en vigor les restriccions a la circulació durant l'any 2020. El DOGC ha publicat aquest dilluns que fa efectiva la limitació del pas de camions articulats per l'N-230, al seu pas per la Val d'Aran, durant els caps de setmana de la temporada d'hivern. Aquesta mesura busca millorar la fluïdesa del trànsit que s'origina especialment els divendres i diumenges que està oberta l'estació de Baqueira Beret. Les restriccions es faran durant els divendres de 17.00 a 24.00 hores, de Benavarri a la frontera francesa, i els diumenges, de 13.00 a 19.00 hores, en sentit contrari durant els mesos de desembre a març.

La limitació serà efectiva tots els divendres de l'1 al 20 de desembre i de l'1 de gener fins al 5 d'abril, així com durant Setmana Santa, de les cinc de la tarda a les dotze de la nit, de Benavarri a la frontera francesa, i tots els diumenges compresos en les mateixes dates, de la una a les set de la tarda, en el sentit contrari.

Es tracta de restriccions temporals o permanents a la circulació de vehicles en determinats itineraris de vies interurbanes, incloses les travesseres.

Les restriccions incloses en la resolució s'estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació per tal de garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat viària de tots els usuaris de les vies.

Vehicles afectats

Aquestes mesures afecten vehicles tant per les característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte que realitzen.

La resolució aprovada fa referència a vehicles de transport de mercaderies en general, vehicles que realitzen transports especials, vehicles especials, vehicles de transport de mercaderies perilloses, restriccions per causes meteorològiques, restriccions per a determinades vies, restricció per la celebració de proves esportives, marxes ciclistes i altres esdeveniments o usos excepcionals de la via que suposin afectacions al trànsit ordinari a les vies interurbanes de Catalunya, restricció per la realització d'obres o actuacions de conservació i manteniment que suposin afectacions a la circulació de vehicles a les vies interurbanes de Catalunya.

El Conselh Generau d'Aran ja va aprovar, en sessió plenària al mes de novembre del 2019, una moció per sol·licitar al Ministeri de Foment, la Direcció General de Trànsit (DGT) i el Servei Català de Trànsit (SCT) la limitació del pas de camions de Benavarri fins a la frontera francesa els caps de setmana de desembre a març.