Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El 29è Premi Pica d'Estats rep 187 treballs, 28 dels quals estrangers

El 29è Premi Pica d'Estats rep 187 treballs, 28 dels quals estrangers

La xifra és inferior a les dues anteriors edicions, després que l'any passat es va assolir un rècord amb 247 reportatges. Enguany s'ha limitat el nombre de treballs que pot presentar cada autor i les categories a què poden aspirar
Reunió, a la Diputació de Lleida, del jurat del 29è Premi Pica d'Estats
13/02/2018 12:15

El 29è Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut un total de 187 treballs, 28 dels quals són reportatges de mitjans estrangers. La xifra total és inferior a les dues anteriors edicions. El 2017 se'n va rebre 201 i el 2016 es va assolir el millor registre de la història del certamen amb 247 treballs presentats. El jurat s'ha reunit aquest cap de setmana passat per deliberar però la relació de guanyadors es farà pública més endavant, coincidint amb l'acte de lliurament dels guardons.

Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, organitzador del premi, un dels motius d'aquesta reducció pot ser el fet que enguany s'ha limitat el nombre de treballs que pot presentar cada autor o autors, com també el nombre de categories en què es podien inscriure. Les bases del certamen determinaven que, en el cas dels treballs multimèdia, els autors només podien optar a una categoria, tret de la fotografia. Un mateix autor o autors només podien presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que reflectia amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, amb l'excepció de la fotografia, on podien optar a dues categories.

En aquesta nova convocatòria s'hi han pogut presentar tots els treballs periodístics que tracten sobre qualsevol dels atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma en el període comprès entre el 19 d'octubre de 2016 i el 18 d'octubre de 2017.

Dels 187 treballs, 28 corresponen a la categoria internacional, 126 a l'àmbit estatal i 33 al local. Els treballs internacionals procedeixen de 8 països: Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Bielorússia, Itàlia, França, el Regne Unit i el Japó. Per categories, el premi ha rebut 51 treballs de premsa especialitzada, 28 de premsa d’informació general, 40 d'Internet, 15 de ràdio, 20 de televisió i 33 de fotografia.

Dotació de 40.000 euros

El Premi 'Pica d'Estats' té una dotació econòmica de 40.000 euros i 8 categories. El certamen destina una dotació de 5.000 euros a aquestes modalitats: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l'estranger), reportatge fotogràfic, Internet i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. Segons la Diputació, el guardó s'ha convertit en un referent del periodisme turístic i en un dels certàmens de l'àmbit turístic amb una major dotació econòmica.

El jurat

El jurat està format per professionals destacats del món de la comunicació i el presideix la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet. Enguany hi han pres part com a vocals del jurat els periodistes Francesc Canosa; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; el presentador Josep Cuní; l'analista polític Lluís Foix; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.