Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El 4t Festival del Joc del Pirineu arrenca a la Seu amb les sessions escolars

El 4t Festival del Joc del Pirineu arrenca a la Seu amb les sessions escolars

Hi prendran part més de 300 joves provinents dels centre educatius de la ciutat. El paper de la dona en el joc serà l'eix del certamen, que es vol convertir en un referent a Catalunya
06/03/2019 17:30

Uns 300 joves provinents dels diferents centres educatius de la Seu d'Urgell participen des d'aquest dimecres i fins divendres a les sessions escolars del 4t Festival del Joc del Pirineu. La xifra és superior a la d'edicions passades i per primer cop incorpora l'alumnat de secundària dels instituts de la capital alturgellenca, el que ha comportat que la programació d'aquestes activitats hagi començat un dia abans per a poder atendre totes les demandes.

Precisament, segons ha explicat la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carli Farràs, "un dels objectius d'aquesta edició és el de potenciar la participació del públic adolescent". Un grup d'usuaris del Taller Claror i un altre d'alumnes de l'Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d'Urgell han estat els primers a visitar la gran ludoteca en què es converteix la sala Sant Domènec durant l'esdeveniment.

El festival, que enguany se celebra per primer cop al març per convertir-se en la primera cita anual en el sector del joc a Catalunya, obrirà les seves portes al públic general aquest divendres i es desenvoluparà en una desena d'espais singulars de la Seu d'Urgell. Així, a banda de l'epicentre situat a Sant Domènec i el seu passadís subterrani, també s'han programat activitats a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, la Sala d’exposicions ‘la Cuina’, la Sala la Immaculada i la seva cripta, el Centre Cívic El Passeig, la plaça Patalín, el pati de la Biblioteca Sant Agustí, i els hotels Andria i el Castell de Ciutat, en aquest cas amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell.

Partides "exclusives" i diferents espais de joc

Les partides 'exclusives' també guanyaran pes en aquesta quarta edició, ja que se n'han programat 27 de tots els nivells, edats i temàtiques. D'aquestes, més de la meitat han arribat al límit d'inscripcions segons ha explicat el director del certamen, Xavi Socías, que també ha dit que el que es proposa és que "la història que es viu en el joc vagi acompanyada d'un entorn, tant d'espai, com d'efectes o sonors, per a què es converteixi en una experiència exclusiva". A més, en aquestes partides es comptarà amb el guiatge d'un expert en el joc per tal que els participants puguin gaudir-lo al màxim.

Des de l'organització del festival també han destacat la seva singularitat, pel fet de celebrar-se en diferents edificis de la capital alturgellenca, el que suposa convertir la ciutat en un gran terreny de joc, i oferir pràcticament 500 jocs diferents. En aquest sentit, Socías ha explicat que l'objectiu és situar l'esdeveniment, que és únic al Pirineu i al conjunt de la demarcació de Lleida, com un dels tres de referència de Catalunya.

Les dones i el joc

L'eix central de la present edició del certamen serà el paper de les dones en el joc i, pel que fa a l'acte d'inauguració, aquest canvia de format passant a ser una conversa a tres bandes, en la qual les ponents seran Meritxell Nieto, Julia Iriarte i Núria Casellas. Mentre, l'autora convidada del festival serà Núria Casellas, cap de creació de Cucafera Games i membre de la Junta de l'Associació LUDO (Asociación Española de Creadores de Juegos de Mesa). 'Endless Pass: a Viking Saga' (el Pas Etern: una Saga Vikinga), publicat per WizKids, és el seu primer joc publicat.

Premi Amic del Joc

El Festival del Joc del Pirineu atorgarà el premi Amic del Joc en reconeixement a una persona física o una institució que destaqui per la seva trajectòria en favor del joc. També farà el mateix amb dos guardons més: Millor Joc en català 2018 i Millor Joc editat a Catalunya al 2018, amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a les editorials que creen joc a Catalunya.

Programa complet

  • Usuaris del Taller Claror al Festival del Joc del Pirineu (Foto: ACN)
  • Sessions escolars del Festival del Joc del Pirineu (Foto: ACN)