Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El 90% de joves de l'Alt Urgell es poden acollir a la renda d'emancipació

El 90% de joves de l'Alt Urgell es poden acollir a la renda d'emancipació

Alguns demandants tenen més problemes en els tràmits perquè treballen a Andorra. La mesura preveu concedir 210 euros als beneficiaris per al lloguer d'un pis
Mireia Pellicer
14/01/2008 17:23

El 90% dels joves d'entre 22 i 30 anys residents a l'Alt Urgell compleixen els requisits per acollir-se a la renda bàsica d'emancipació de 210 euros mensuals, destinada al pagament del lloguer d'un habitatge. Per tant, més d'un miler de joves ja poden sol•licitar aquesta prestació que va entrar en vigor a tot l'Estat espanyol el 2 de gener passat.

Els requisits d'edat es completen amb el fet de no superar el llindar d'ingressos de 22.000 euros anuals i disposar d'un contracte de lloguer. La regidora de joventut de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Pellicer, explica en declaracions a l'ACN que en dues setmanes de vigència s'han rebut unes vuitanta sol•licituds i pràcticament el 100% complien les requisits. Pellicer reconeix que 's'espera un allau de sol•licituds', ja que l'oficina d'habitatge té funcions estatals i pot rebre sol•licituds de qualsevol persona resident a Espanya.

L'assessorament es porta a terme al Punt Jove Actiu de la capital alturgellenca, mentre que l'entrega i registre es fa a l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

La principal problemàtica detectada, segons Pellicer, ha estat l'ocasionada pels joves que treballen a Andorra, els quals han de demanar els punts a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i un certificant dels ingressos que rebran durant el 2008. Des de la regidoria de joventut s'ha format a dues persones per poder atendre els dubtes i poden assessorar adequadament als joves que es vulguin acollir a la renda d'emancipació.

Pellicer aprofita per recordar que des del Punt Jove Actiu es comparteix oficina amb la Borsa d'Habitatge Jove, servei de la Generalitat de Catalunya, on s'ofereix als propietaris i llogarets unes prestacions com la tramitació gratuïta del contracte, assegurança de caució en cas de danys i una pòlissa d'impagament. Segons la regidora, 'són beneficis força adequats i tenim molta demanda per part dels joves'. El problema, però, és que hi ha 'poca demanda per part dels propietaris', de manera que hi ha pocs pisos per oferir.