Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El alumnes del CEIP Tuixent rebran un dels Premis Baldiri Reixac

El alumnes del CEIP Tuixent rebran un dels Premis Baldiri Reixac

Els nois i noies de 3r, 4t i 6è de primària han estat guardonats per la cantata 'El camí de les Trementinaires' La cerimònia de lliurament es farà el pròxim dia 7 de juny, a l'Espluga de Francolí
CEIP Tuixent
20/05/2009 18:18

Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària del CEIP Tuixent han estat premiats amb un dels Premis Baldiri Reixac que atorga la Fundació Lluís Carulla. Els estudiants han estat guardonats per la cantata 'El camí de les Trementinaries' i rebran un premi de 700 euros. La cerimònia de lliurament es farà el diumenge 7 de juny, a les 13 hores, al Casal de l’Espluga de Francolí (la Conca de Barberà). L’acte serà presidit pel president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

Els Premis Baldiri Reixac, que tenen com a àmbit propi els països de parla catalana, són atorgats en tres modalitats: Premis a les Escoles, Premis a Mestres i Professors i Premis a Alumnes. Dilluns, 25 de maig, a les 19 hores, es farà el lliurament dels Premis a Escoles i a Mestres i Professors a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya. L’acte serà presidit pel conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall.

Aquests guardons, que la Fundació Lluís Carulla va iniciar l’any 1978 estimulen i reconeixen la qualitat en la tasca i la fidelitat lingüística de les escoles catalanes i de les persones que integren la comunitat educativa del país. La dotació total varia any rere any i és fruit de les aportacions voluntàries que fan els receptors del llibre-Nadala que la Fundació Lluís Carulla transmet a 15.000 persones interessades en la nostra cultura. L’edició d’enguany té una dotació total de 111.200 euros repartits en 88 premis.

El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per Carme Alcoverro, Carles Armengol, Rosa Boixaderas, Margarida Falgàs, Marcel Fité, Josep Gonzàlez-Agàpito, Isidre Moreso, Eulàlia Ros i Irene Seira.

El CEIP Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa (Pla d’Urgell), ha estat premiat perquè es tracta d’un centre educatiu amb un projecte que integra l’alumnat autòcton i el d’origen immigrant, de diferents procedències, i assoleix, gràcies a la feina exigent, responsable i creativa del professorat, uns resultats molt positius.

La Fundació Lluís Carulla també ha guardonat el CEIP Sant Gil de Torà (Segarra) en reconeixement a un centre amb un equip de mestres infatigable i amb capacitat d’iniciativa que, amb un alumnat autòcton i de procedència diversa, aconsegueix un alt grau de cohesió lingüística i cultural. L’escola destaca pel seu arrelament a l’entorn i pel fet de ser un centre dinamitzador de la cultura popular.

Així mateix, el CEIP Terres de Ponent de Lleida (Segrià) ha estat reconegut per la labor realitzada per un equip de mestres competent i il•lusionat que ha sabut transformar i rellançar un centre amb l’alumnat majoritàriament immigrant, mitjançant un projecte educatiu amb consciència de país i fonamentat en unes bones pràctiques d’aprenentatge de la llengua amb resultats ben reeixits. Cada escola ha rebut una dotació de 3.300 euros.

També han estat guardonats tots els alumnes del CEIP El Sitjar, de Linyola (Pla d’Urgell) pel treball Millorem el nostre entorn; alumnes de P3, P4 i P5 d’educació infantil de la ZER La Segarra, de Sant Antolí (Segarra), per La comunicació escrita, i Laura Latorre, alumna de 2n de batxillerat de l’IES Guindàvols, de Lleida (Segrià), pel treball Seguint les petjades còsmiques. Cada premi a alumnes està dotat amb 700 euros.