Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Ball Cerdà rep el reconeixement d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional

El Ball Cerdà rep el reconeixement d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional

L'acte s'ha celebrat aquest diumenge de Festa Major a la plaça Patalín. El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha lliurat el diploma acreditatiu a l’alcalde urgellenc, Albert Batalla
Acte de lliurament del diploma al Ball Cerdà com a element festiu patrimonial d'interès nacional (Foto: Ajuntament de la Seu)
28/08/2016 16:57

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha lliurat aquest diumenge de Festa Major el diploma acreditatiu d’Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional al Ball Cerdà de la Seu d’Urgell. L'ha recollit l’alcalde Albert Batalla, envoltat per 105 parelles de balladors i balladores i un nombrós públic. L'acte de reconeixement ha tingut lloc al bell mig de la plaça del Patalín, espai on es balla aquesta dansa cada darrer diumenge del mes d’agost, en plena Festa Major.

Cal recordar que el passat 19 de juliol el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar la declaració després que la sol.licités l'alcalde urgellenc el setembre de 2014. La sol·licitud es va fer arribar al Conseller de Cultura d’aleshores, Ferran Mascarell.

En el moment de rebre aquest lliurament d’aquest diploma, Albert Batalla ha manifestat que “justament, com si d’un regal d’aniversari es tractés, el Govern de la Generalitat ha declarat enguany el Ball Cerdà d’Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional, per la seva elegància i el seu arrelament”. L’alcalde urgellenc ha remarcat que el reconeixement “posa en valor un dels actes més singulars de la nostra Festa Major i, per extensió, ens fa sentir encara més orgullosos d’aquests dies de celebració i trobada entre urgellencs de totes les generacions”. 

Per la seva part, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha explicat que “la UNESCO demana a tots els països del món que tinguem cura del nostre patrimoni. Sovint quan parlem de patrimoni la gent s’imagina les pedres, els monuments, i més enllà d’això hi ha tot un patrimoni immaterial que té a veure amb l’ànima de les ciutats, l’ànima de les nacions i, en aquest cas el Ball Cerdà, aquest ball rodó tan bonic, té a veure amb això, amb l’ànima”. Vila ha afegit que “és una gran alegria com a Govern de Catalunya poder-lo reconèixer i subratllar la importància que té per a un país que és molt modern ser fidel també a les seves tradicions més arrelades.