Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Banc del Temps de la Seu compleix un any

El Banc del Temps de la Seu compleix un any

La iniciativa ha aconseguit l'intercanvi de més de 280 hores de serveis entre 60 socis La proposta oferta l'acompanyament de persones, cuina, fer la compra, tècniques de relaxació, fer companyia, transport o petites reparacions domèstiques
Banc del Temps
27/01/2011 10:37

El Banc del Temps de la Seu d'Urgell, en el seu primer any de funcionament, ja compta amb 60 socis que han intercanviat 281,5 hores de serveis. Membres de l'organització han conclòs en la primera assemblea conjunta, celebrada aquest cap de setmana, "que el projecte funciona correctament i té futur".

Els serveis majoritaris que s'han anat intercanviat durant els darrers mesos han estat l'acompanyament de persones, hores de cuina, fer la compra, tècniques de relaxació, fer companyia, transport i petites reparacions domèstiques, entre d'altres.

Per participar com a soci en el Banc del Temps, primer de tot cal donar-se d'alta a l'Oficina del Banc del Temps, situada a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Les persones, empreses o entitats que hi volen participar signen un full de compromís com a soci.  Tot seguit, el nou membre rep un talonari d'hores que ha d'anar lliurant a les persones de qui rep algun servei. De la mateixa manera, quan aquest ofereix serveis, el receptor li lliura un taló. De tot aquest procés, en fa un curós seguiment la mateixa Oficina del Banc del Temps.

Pel que fa als serveis que s'intercanvien, són tant diversos com la tipologia de participants del projecte. Una altra característica del banc del temps és que la unitat d'intercanvi no són els diners sinó l'hora. Tot està valorat pel temps que dura el servei.

La iniciativa va adreçada a totes aquelles persones, empreses o entitats que tenen algun servei per oferir i rebre i estan disposades a participar d´aquesta nova filosofia d'intercanvi entre persones. Els membres actuals s'han mostrat molt satisfets de prendre part en el projecte.