Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El barri de Santa Magdalena de la Seu d'Urgell celebra el seu 50è aniversari

El barri de Santa Magdalena de la Seu d'Urgell celebra el seu 50è aniversari

Entre els actes de commemoració s’ha previst una missa, la descoberta d’una placa i un dinar popular RàdioSeu emetrà aquest dimecres una entrevista sobre la història de la construcció dels habitatges
Barri Santa Magdalena
15/03/2010 12:27

El grup d'habitatges de Santa Magdalena celebra el pròxim diumenge, 21 de març, el seu 50è aniversari. L’efemèride es fa coincidir amb la data de lliurament de les claus de les cases del barri, que van ser construïdes a través de la cooperativa obrera ‘Sant Josep’.

L’entitat tenia com a promotors mossèn Antoni Naudí Balcells, Alfred Pastor Pastor, Federico Curt Amérigo, Monsenyor Ramon Iglesias Navarri i Joan Fornesa Puigdemassa. En el tríptic de celebració hi apareix una fotografia en què també s’hi pot veure la junta directiva de la cooperativa, formada per Joan Call Gramunt, Rossend Córdoba Bordoll, Joan Sánchez Servat, Josep Martí Bordoll, José Pérez Vázquez, Josep Martin Mas, Antoni Arenas Carbonell i Josep Andorrà Tarrés.

Amb motiu de la celebració, els veïns del barri han organitzat una missa solemne a l’església de Santa Magdalena, que serà presidida pel Bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. A l'acte també hi actuarà la Coral Signum. D'altra banda, a la una del migdia es farà la descoberta d’una placa a la plaça de Santa Magdalena en honor als promotors del barri, amb menció especial a mossèn Antoni Naudí Balcells. Per últim, a les dues del migdia es farà un dinar de germanor al gimnàs del col.legi la Salle i hi haurà música en viu per fer la sobretaula i recordar les vivències viscudes durant aquests cinquanta anys. El ball de fi de festa, previst a les sis de la tarda, estarà amenitzat pel Joan Martí i el seu teclat.

RàdioSeu emetrà aquest dimecres a partir de les 12 del migdia una entrevista amb alguns dels veïns que han organitzat els actes: la Carme Sala, el Carles Dalmau i la Dolors Guilló. El document sonor permetrà recordar com va néixer la proposta de l’obra, destinada a la classe més treballadora, i s'hi reviuran anècdotes diverses.