Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell es desmarca de l'acord per a l'avortament farmacològic al Sant Hospital de la Seu

El Bisbat d'Urgell es desmarca de l'acord per a l'avortament farmacològic al Sant Hospital de la Seu

Assegura que no s'ha posat a votació formal cap decisió sobre aquesta qüestió en la reunió ordinària del Patronat de la FSH i abandona l’òrgan per deixar clar que el seu posicionament és el de "defensa de la vida"
Fundació Sant Hospital (Foto d'arxiu/FSH)
17/03/2021 23:15

El Bisbat d’Urgell s'ha desmarcat aquest dimecres de l'acord per iniciar els tràmits per aplicar l'avortament farmacològic al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. Com a membre del Patronat de la FSH especifica que a la reunió no s'ha posat a votació formal cap decisió sobre aquesta qüestió. Així, assegura que era la primera vegada que es prenia en consideració la interrupció voluntària de l'embaràs, i el que figurava a l’ordre del dia només indicava "el tractament de la valoració de la incorporació de la interrupció farmacològica de l’embaràs a la cartera de serveis de la Fundació Sant Hospital", sense explicitar que es prendria cap acord.

El Bisbat d'Urgell lamenta les declaracions efectuades per l'alcalde de la Seu i president del Patronat de la FSH perquè assenyala que "no s’ajusten a la veritat i creen una confusió en l’opinió pública sobre un hipotètic consens". Davant la situació, el Bisbat d’Urgell ha comunicat que els dos sacerdots que formen part del Patronat segons els seus Estatuts, el vicepresident nat de la Fundació i el secretari, es veuen "obligats" a abandonar la seva participació a l'òrgan. La decisió vol "deixar clar que el posicionament de l’Església Catòlica ha estat sempre la defensa de la vida, des dels seus inicis fins a la seva fi natural, i especialment pel que fa als més febles i desvalguts".

El comunicat recorda que la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell és hereva d’una centenària tradició que es remuntava al segle XI, quan a redós de la Catedral i sota la protecció del Bisbat d’Urgell i el Capítol dels Canonges es creà l’Hospital dels pobres. La beata Mare Janer hi va fundar el seu Institut religiós al segle XIX. "Actualment era un bon exemple de col·laboració i entesa entre l’Ajuntament, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Bisbat d’Urgell", s'hi remarca.

Mostrar formulari de contacte