Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell, hereu únic dels béns de Maria Maestre Pal

El Bisbat d'Urgell, hereu únic dels béns de Maria Maestre Pal

El testament també beneficia una vintena de llegats, entre els quals hi ha els dos fills de la difunta Segons informa el Diari d'Andorra, Càritas d'Urgell rebrà la planta baixa de la casa familiar, situada al centre de la Seu
Maria Maestre Pal
18/01/2011 13:47

El Bisbat d'Urgell ha estat designat l'únic hereu dels béns de Maria Maestre Pal, segons informa el Diari d'Andorra. Així ho va decidir la difunta en el seu testament, que també assenyala una vintena de llegats, entre els quals hi ha els dos fills, els néts i familars diversos, a més a més d'entitats com Càritas d'Urgell. L'associació vinculada a l'església s'ha revelat que rebrà la planta baixa de la casa familiar, ubicada al centre de la Seu d'Urgell. La planta superior de l'habitatge és de la seva germana, Carme Maestre.

Dos marmessors s'ocuparan de complir les últimes voluntats de Maria Maestre Pal. Els designats són mossèn Joan Pujol (que actuaria a títol personal) i l'advocat Miquel Julià Vila. A cadascun d'ells els pertany el 5% del cabal hereditari.

Pel que fa als béns que percebrà el Bisbat, es determinaran un cop s'hagi fet el repartiment estipulat entre la vintena de llegats, i, especialment, quan s'hagi calculat i comprovat que l'herència deixada als fills correspon, com a mínim, al que els pertany a títol de 'legítima' i que ha de ser el 25% del total del patrimoni. Tot això està ara en procés de valoració.

A més a més, el testament recull que l'herència per al Bisbat va vinculada a la creació de dues fundacions. La primera hauria de dur el nom de Joan Martí Alanis i tindria com a missió l'ajut als sacerdots jubilats. La segona fundació es destinaria a l'ensenyament i a la promoció de la cultura i la religió catòlica. Només un 10% dels diners seria de "lliure disposició".

Maria Maestre Pal va morir el 15 de novembre als 81 anys. A la Seu d'Urgell i a Andorra era molt apreciada per la seva tasca social. A la capital urgellenca va rebre el 2006 la medalla d'or de la ciutat.