Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell prepara les seves Jornades de Teologia

El Bisbat d'Urgell prepara les seves Jornades de Teologia

Enguany es duran a terme el 27 i 28 d'agost, a la Sala de Sant Domènec de la Seu, i se centraran en com afrontar el dol. Comptaran amb les ponències de José Carlos Bermejo i Francesc Torralba
Jornades de Teologia 2020 (Bisbat d'Urgell)
06/08/2020 17:10

El Bisbat d'Urgell té obertes les inscripcions per a les Jornades de Teologia 2020. L'edició d'enguany és prevista per als propers dies 27 i 28 d'agost, a la Sala de Sant Domènec. Enguany es duran a terme amb una cabuda adaptada a les mesures sanitàries de prevenció de la COVID-19, amb distància de seguretat entre els assistents.

El tema central d'aquesta edició serà el dol per la pèrdua d'un ésser estimat, sota el títol 'Saber acompanyar i consolar. Afrontar el dol'. Les ponències de la primera jornada, dijous 27, seran a càrrec del doctor José Carlos Bermejo, director del Centre d'Humanització de la Salut de Madrid, que parlarà de les diferents formes de dol, la pràctica del 'counseling' i com "il·luminar l'experiència del sofriment a la llum de la fe". La jornada l'inaugurarà l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives.

El segon dia, divendres 28, el protagonista de les ponències serà el doctor Francesc Torralba, director de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d'Urgell, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull i consultor del Pontifici Consell de la Cultura. En aquesta ocasió, Torralba reflexionarà sobre la vulnerabilitat humana, el deure de respondre i tenir cura dels altres i 'El crit de Job: Teologia del sofriment'.

Des del Bisbat han explicat que enguany han triat una qüestió que "no és fàcil afrontar", per la qual cosa cal "parlar-ne a fi de donar-nos claus i estratègies adequades". El sofriment, expliquen, "és una experiència universal que altera a fons la nostra espiritualitat i també la nostra relació personal amb Déu; i a voltes, ens n'allunya". Però hi afegeixen que també permet de vegades aprofundir-hi més.