Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Bisbat d'Urgell organitza el sisè Festival Canòlich Music

El Bisbat d'Urgell organitza el sisè Festival Canòlich Music

L'esdeveniment tindrà lloc el 16 i 17 de novembre a Sant Julià de Lòria. La proposta inclou concerts, espais de comunicació i pregària, a més de tallers de reflexió i vivencials
Presentació de la 6a edició del Festival Canòlich Music (Foto: Bisbat d'Urgell)
30/10/2018 19:30

El Bisbat d'Urgell torna a proposar per sisè any consecutiu el Canòlich Music, un festival de música cristiana que vol promoure la recerca de valors i actituds entre els joves, a través de la música i d'experiències de solidaritat i reflexió. L'esdeveniment tindrà lloc el 16 i 17 de novembre a Sant Julià de Lòria, al Principat d'Andorra.

El punt culminant dels actes serà una missa multitudinària el dissabte 17 de novembre, que aplegarà prop d'un miler de persones de diverses generacions. El festival també comptarà amb espais de comunicació i pregària, tallers vivencials i concerts.

Les actuacions musicals estan programades el divendres al vespre i a la nit, i el dissabte a la nit. Hi prendran part grups de diversos estils d'àmbit internacional, catalans i andorrans, com Sal 150, Gui Brazil, LZ7, NIRA i el Cor Rock d'Encamp. La missa, amb música en directe, l'amenitzarà el músic català David Pradas, que presentarà el seu projecte visual i musical "David Pradas Project".

Reflexió sobre els drets humans

El Festival Canòlich Music va néixer fa sis anys de la iniciativa d'un grup de joves monitors vinculats a la Delegació d'Ensenyament i de Joventut del Bisbat d'Urgell. L'esdeveniment va trobar en la parròquia de Sant Julià de Lòria un espai on desenvolupar-se, amb el suport del Comú de Sant Julià, el Govern d'Andorra i diverses empreses i particulars. Cada any s'ha centrat en un tema, amb la intenció de fer arribar valors sòlids als nois i noies, adolescents i joves. Enguany els continguts giraran entorn el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Es tracta d'un festival únic a Catalunya i Andorra, i dels pocs que hi ha a Espanya en aquest àmbit. "Ha estat un camí de confiança en les noves generacions, i de treball en equip de moltes persones", remarca l'organització. El projecte es divulga essencialment a través de les escoles, els mestres i animadors del Principat d'Andorra, l'àrea pirinenca i les escoles de les principals capitals de comarca, les comarques de Lleida, a més de centres de Barcelona i València.

Prop de 90 voluntaris

Els delegats de Joventut i Ensenyament, Lluís Plana i mossèn Pepe Chisvert, són els que han liderat la iniciativa, conjuntament amb l’equip promotor i el suport de prop de 90 persones voluntàries, que articulen l'organització dels espais per dormir, els àpats, els tallers, l'atenció als grups i les activitats. També hi col·laboren els serveis de circulació i manteniment del Comú de Sant Julià de Lòria i empreses vinculades a les telecomunicacions.

Cal destacar que el Festival serà retransmès i se'n farà el seguiment informatiu a través de xarxes socials (Youtube i Facebook), i de mitjans de comunicació, com Andorra TV, Pirineus TV i Ràdio Estel.