Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El brot de coronavirus a la Llar de Sant Josep de la Seu supera la seixantena de positius

El brot de coronavirus a la Llar de Sant Josep de la Seu supera la seixantena de positius

El nou cribratge ha determinat que ara hi ha 53 casos actius entre els residents i 11 entre els professionals. Davant les noves dades, el centre fa una crida per contractar d'urgència personal d'infermeria i gerocultors
20/11/2020 16:50

El brot de coronavirus detectat la setmana passada a la residència de gent gran Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell afecta ja un total de 64 persones, 53 de les quals són residents. Els 11 restants són treballadors del centre, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

Aquesta xifra suposa el doble de positius respecte al nombre d'afectats que hi havia fins dilluns, i es coneix després que aquesta setmana s'ha fet un nou cribratge entre els usuaris, treballadors i religioses que comparteixen el recinte, ubicat al Camí Ral de Cerdanya, al costat del centre històric de la capital de l'Alt Urgell.

Després de conèixer aquestes dades, aquest divendres a la tarda l'Ajuntament de la Seu ha divulgat a les xarxes socials la crida de la Llar de Sant Josep per contractar de manera urgent personal d'infermeria, auxiliars d'infermeria i gerocultors. El centre ofereix contracte laboral immediat. Les persones interessades poden enviar un correu electrònic amb el seu perfil laboral a l'adreça: tsseudeurgell@hhaadd.org.

Pel que fa a la resta de l'Alt Pirineu, paral·lelament, aquesta setmana Salut ha anunciat que ja ha aixecat la intervenció duta a terme les darreres setmanes a la Miniresidència de Bellver de Cerdanya. Ara mateix al centre bellverenc ja només hi ha un cas actiu de coronavirus, corresponent a un resident que dilluns vinent ja acabarà el seu període d'aïllament. Mentrestant, a la Residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, encara hi ha 16 casos actius; concretament, 13 dels 35 usuaris i 3 dels seus 35 empleats.

En total, a la Regió Sanitària pirinenca, ara hi ha 81 casos actius en centres assistencials. Pel que fa a la regió de Lleida, n'hi ha 221, dels quals 88 corresponen a la residència de Bellvís (68 residents i 20 treballadors), 42 a la Sant Domènech de Balaguer (33 residents i 9 professionals), 42 més a la residència Mare Marcel·lina de Verdú (31 usuaris i 11 empleats), 38 al centre La Teva Llar de Lleida (29 residents i 9 empleats afectats) i 11 a la Castrillón, també a la capital del Segrià.

  • Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell
  • Crida de la Llar de Sant Josep per contractar d'urgència personal d'infermeria i gerocultors