Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Camí dels Bons Homes farà un reconeixement a Jordi Turull

El Camí dels Bons Homes farà un reconeixement a Jordi Turull

L'acte, que coincidirà amb la celebració dels 20 anys de la ruta, tindrà lloc el pròxim 5 d'agost a Josa de Cadí. El president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, també ha anunciat durant el ple ordinari un nou sistema per accedir al servei de menjador escolar
Jordi Turull, a la Festa Major de Josa (Foto de Jordi Turull a Twitter/3 de setembre 2016)
15/06/2018 18:45

El Consell Regulador del Camí dels Bons Homes ha decidit en una reunió recent fer un reconeixement a la figura de Jordi Turull amb motiu de la celebració dels 20 anys de la ruta. Així ho ha donat a conèixer el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, en els informes de presidència del ple ordinari celebrat aquest dijous a la Seu d'Urgell. Fierro ha destacat que el polític català ha estat triat perquè ha estat "una persona activa en la promoció del territori i el seu desenvolupament".

Turull, empresonat a Estremera (Madrid) arran del referèndum de l'1 d'Octubre, està molt vinculat a Josa de Cadí, on es farà l'acte el pròxim 5 d'agost. El polític català, tot i que va néixer a Parets del Vallès, puja al nucli alturgellenc des que tenia set anys.

Cal recordar que el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes està integrat pels consells comarcals de l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i el Solsonès. També hi col·laboren la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. L'ens es va constituir el febrer de 1998 com un organisme autònom, i amb la voluntat de dinamitzar la ruta. Entre els seus objectius hi ha el desenvolupament sòcio-econòmic del territori pel qual passa el recorregut; la protecció de la marca Camí dels Bons Homes i la qualitat dels serveis activitats i productes oferts; a més del manteniment del camí a la banda catalana.

Nova normativa en els serveis de transport i menjador escolar

En un altre ordre de coses, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha anunciat canvis en la inscripció per als beneficiaris dels serveis de transport i menjador escolar. A partir d'ara només es permetrà accedir als àpats als usuaris de l'autobús. Aquesta mesura s'ha decidit implentar per evitar la piscaresca, ja que algunes persones especificaven un lloc de residència que no es corresponia amb la realitat. En cas de sol·licitar només un dels serveis, l'ens comarcal podrà comprovar la veracitat de la petició. Fierro indica que aquest pas és necessari "per administrar de forma transparent i racional els diners públics".