Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El campanar de l'església de Sant Vicenç d'Enclar s'esfondra a causa de la pluja

El campanar de l'església de Sant Vicenç d'Enclar s'esfondra a causa de la pluja

El temple andorrà s'ha vist afectat per les condicions meteorològiques adverses dels darrers dies. Els tècnics ja treballen per poder reconstruir de forma fidedigna el monument
Campanar esfondrat de l'església de Sant Vicenç d'Enclar (Foto: Govern d'Andorra)
23/12/2019 10:33

El Govern d'Andorra va informar divendres passat que a causa del fort vent i les fortes pluges el campanar circular de l’església de Sant Vicenç d’Enclar s'ha esfondrat. L’accident no va causar d’anys personals.

Tècnics del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura i Esports es van desplaçat a la zona per tal de fer un estudi de les parts afectades del monument. Segons indiquen els primers reconeixements, l’estructura de l’església no estaria afectada i, per tant, es descarta el perill d'esfondrament general.

Des del Departament de Patrimoni Cultural s'assegura que es fan revisions periòdiques als temples i que, fruit d’aquests treballs, l'any 2017 es va realitzar una important actuació de consolidació en el conjunt arquitectònic.

El Ministeri de Patrimoni Cultural, conjuntament amb el Comú d’Andorra la Vella, ja treballen per poder reconstruir de forma fidedigna i el més aviat possible les parts ensorrades de l'església de Sant Vicenç d'Enclar, que ja van haver de reconstruir-se el 1982.

Església preromànica

L’església de Sant Vicenç va ser construïda probablement a la darreria del segle VIII o al començament del IX, i va estar oberta al culte com a mínim fins a l'any 1852. Està associada a la necròpolis visigoda del Roc d'Enclar.