Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El canvi climàtic, tema d'enguany al Carnaval de la Seu

El canvi climàtic, tema d'enguany al Carnaval de la Seu

El nou itinerari de la rua, una festa familiar a la pista polivalent i un ball de disfresses a la nit són les novetats que presenta la celebració. El conjunt d'actes es duran a terme del 17 al 26 de febrer
Carnaval 2020 a la Seu d'Urgell
10/02/2020 17:55

Els actes de Carnaval a la Seu d'Urgell tindran enguany com a tema central la lluita contra el canvi climàtic. Per això, el cartell d'aquesta edició està protagonitzat per un dibuix que conforma una figura humana, amb un rellotge de sorra i un globus terrestre amb una màscara, que llança els missatges 'No m’escalfis més el cap' i 'Vosaltres teniu la solució'. El conjunt d'activitats es durà a terme a partir de dilluns vinent, 17 de febrer, i fins al proper dimecres dia 26.

El Carnaval d'enguany reforça l'objectiu dels darrers anys d'incrementar la participació ciutadana i la presència a tota la ciutat. Per això, s'instal·larà en diversos punts del nucli urbà unes 300 màscares elaborades per les AMPA i per famílies, comerços, clubs esportius i entitats.

El programa presenta tres novetats. Dues d'elles estan relacionades amb la Rua, que tindrà lloc dissabte dia 22 i que s’iniciarà a les 5 de la tarda. D'una banda, hi ha un nou itinerari: el recorregut començarà a la plaça Catalunya, seguirà pel passeig Joan Brudieu (en sentit invers al d'altres anys) i passarà carrer Fra Andreu Capella, el carrer Major, la plaça dels Oms i el Camí Ral de Cerdanya fins acabar a la Pista Polivalent. Allà hi haurà la segona novetat: aquest equipament de la zona esportiva acollirà una festa amb animació per a tota la família.

La tercera novetat és l’organització d’un ball de disfresses, que se celebrarà el mateix dia 22 a les 12 de la nit, amb el grup de versions De Noche i l’actuació d’un DJ. El preu de l’entrada anticipada serà de 8€; i a taquilla, 10€.

D'altra banda, el tema central d'enguany es reflectirà en les crides que el Rei Carnestoltes farà al llarg de la celebració. Aquesta setmana vinent, del dia 17 al 21, es proposarà als participants una acció relacionada amb el reciclatge. Així, dilluns vinent dia 17 el lema del Rei Carnestoltes serà "Cara pintada de color groc” (dia dels envasos); dimarts dia 18, “Tots vestits de color blau” (dia del paper); dimecres 19, “Diferencia’t de la resta” (anar vestit diferent els altres); dijous 20, “Alguna cosa de color verd al cap” (dia del vidre); i divendres 21, “Tots disfressats” (dia de l’orgànic).

Programa d'actes


Dilluns 17 de febrer  

TALLER  DE DISFRESSES AMB MATERIAL RECICLAT I MAQUILLATGE (a càrrec dels voluntaris Europeus de França, Alemanya i Màlaga). 17.00 a 19.00 h. Al centre cívic l’Escorxador. Places limitades Inscripcions gratuïtes. Inscripció prèvia a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell / joventut@aj-laseu.cat  i al telèfon 973 355 608.

 

Dissabte 22 de febrer MATÍ

* A partir de les 11:00 h CANTADA DE L'ESTUDIANTINA de la Germandat de Sant Sebastià pels carrers del mercat.

12:00h CERCAVILA amb la banda i Cor de l’Institut Joan Brudieu pels carrers del mercat.
13:00h JUDICI DEL REI CARNESTOLTES a la plaça Patalin. A càrrec del cor de l’Institut Joan Brudieu. VI CALENT a càrrec de la Comissió de Festejos de la Germandat de Sant Sebastià

Dissabte 22 de febrer TARDA

16:30 h Plaça Catalunya: RECEPCIÓ DE LES COLLES DE LA RUA. Inscripcions a l’OAC de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell fins el dilluns 17 de febrer. (www.laseu.cat  i telèfon 973 350 010)


17:00 h.  RUA DE CARNAVAL. Amb el Rei Carnestoltes, els Diables de l'Alt Urgell i altres sorpreses.

Nou itinerari: Plaça Catalunya – Passeig Joan Brudieu (sentit invers) - C/ Fra Andreu Capella – C/ Major – Plaça dels oms - Portal de Cerdanya – Camí Ral de Cerdanya -  Pista Polivalent

* a la Pista Polivalent:

- FESTA i ANIMACIÓ PER A TOTA LA FAMÍLIA 

- LECTURA I EXECUCIÓ DE LA SENTÈNCIA DEL REI CARNESTOLTES  a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell.

- BERENAR AMB COCA I XOCOLATA a càrrec de la Comissió de Festes

- LLIURAMENT DELS  PREMIS DELS GUANYADORS DE LA RUA

Dissabte 22 de febrer NIT

* 00:00 h BALL DE DISFRESSES  amb música en directe amb el grup de versions DE NOCHE + DJ. Srvei de barra de bar 

Entrades: anticipada 8 € / taquilla 10 €


Dimecres, 26 de febrer

20:30 h PROCESSÓ DE LA LLUM I EL SILENCI amb la Banda de Diables de l'Alt Urgell. Inici de la processó:  Plaça dels Oms.

20:45 h CREMADA DEL CARNESTOLTES  I ENTERRAMENT DE LA SARDINA. Al Passeig Pasqual Ingla

21.00 h “SARDINES DEL SEGRE” la UBSU convida a una gran sardinada i la Germandat de Sant Sebastià les cuinarà a la brasa. Al  Passeig Pasqual Ingla.