Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El carrer dels Canonges llueix tres tions gegants

El carrer dels Canonges llueix tres tions gegants

Les toies s'han instal·lat als dos extrems i al bell mig del vial per donar la benvinguda a veïns i visitants. Els comerciants agraeixen la col·laboració d'institucions i empreses que han fet possible l'acció per a les dates nadalenques
Tió gegant al carrer dels Canonges, davant de la Catedral de la Seu
09/12/2016 20:55

Tres tions gegants donen la benvinguda durant aquest mes als veïns i visitants que passin pel carrer dels Canonges. La instal·lació de les toies, amb troncs d'un diàmetre de més d'un metre, ha estat possible gràcies a la implicació de diverses empreses, ens i particulars, amb l'objectiu de contribuir a la promoció de l'històric vial de la Seu i incentivar que la gent hi passegi tot coincidint amb les dates nadalenques. Dues de les peces s'han col·locat als dos extrems del carrer; i el tercer, al bell mig, davant de la placeta de Sant Roc.

Des del forn Duat, un dels establiments impulsors de la idea, han explicat que l'objectiu és "que aquest carrer torni a tenir vida, encara que sigui només amb la gent de la Seu". En aquest sentit, els veïns i comerciants expliquen que la idea ja s'ha començat a donar a conèixer i té una bona rebuda, perquè moltes persones i famílies s'hi han apropat per fer-s'hi fotos. En aquest sentit, es mostren emocionats pel fet que fins i tot molts infants hi han deixat menjar per tal d'alimentar aquests grans tions. Si la proposta té èxit, estudien repetir-la de cara a properes campanyes de Nadal.

El col·lectiu ha agraït concretament la col·laboració dels tècnics de Turisme La Seu i l'Espai Ermengol, que han coordinat la idea, com també de l'empresa fustera Córdoba Hijos, que ha subministrat les toies; Integra Pirineus, que ha aportat els troncs per enfilar; Cal Bundancieta, que s'ha encarregat de la roba i la cara de les figures, i l'Ajuntament de la Seu, que hi ha aportat un ajut.

Brètols contra el tió

Com a única nota negativa, els veïns i comerciants lamenten que, al cap de poques hores d'instal·lar-se, els tions han estat víctimes d'un acte vandàlic per part d'un desconegut, que ha sostret una barretina i ha malmès una de les figures. Per això, demanen que els visitants respectin les figures i els avisin en cas que detectin algun brètol intentant fer malbé les peces, ja que, recorden l'únic objectiu de la instal·lació és contribuir a la imatge del carrer i a la il·lusió de petits i grans.