Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El carrer dels Canonges organitza el seu primer concurs d'embelliment amb flors

El carrer dels Canonges organitza el seu primer concurs d'embelliment amb flors

Veïns i botiguers hi poden participar tot guarnint els seus balcons, finestres o establiments, amb l'objectiu de fer més atractiu el casc antic de la Seu. El guanyador rebrà com a premi un lot de productes
Concurs d'embelliment amb flors al carrer dels Canonges
11/05/2016 11:05

Els comerciants del carrer dels Canonges i l'Associació de Veïns de l'històric carrer urgellenc han convocat el primer Concurs d'Embelliment de Balcons, Finestres i Establiments amb Flors. El nou certamen té per objectiu fomentar la millora de la imatge d'aquest singular vial de la Seu d'Urgell i dels carrers que hi conflueixen, sota el lema 'Canonges amb tu floreix'.

Mitjançant aquest concurs, i amb el guarniment de les façanes amb flors i plantes, veïns i botiguers volen "posar en valor la zona i que en puguin gaudir tant els veïns com els turistes, tot contribuint a la millora socioambiental i estètica i provocant un canvi positiu en la ciutat".

Normes

En la proposta hi poden participar tots els propietaris o inquilins d'habitatges i comerços tant del carrer dels Canonges com dels carrers de Santa Maria, Sant Just, la Sort, l'Escorxador i la Font. Per inscriure's cal ser major d'edat i disposar d'un balcó, finestra o aparador visibles des de la via pública i que reuneixi les condicions necessàries per ser decorat sense que això suposi un perill per a la integritat ni del balcó ni dels vianants. Sobre aquest punt, l'organització subratlla que "no podran participar aquells que no compleixin la normativa municipal establerta sobre seguretat, que tinguin testos o d'altres elements sense protecció adequada o bé que suposin un risc per als transeünts".

Les inscripcions s'han de realitzar a qualsevol dels comerços del carrer on hi hagi el distintiu d’inscripció. El termini per apuntar-se va començar el 25 d'abril i finalitza aquest diumenge vinent, 15 de maig. Es facilitarà un distintiu  a cada participant que haurà de ser exhibit en un lloc visible en tots els balcons, finestres o establiments que hi participin. 

Les flors i plantes han de ser naturals i la plantació s'ha de fer, com a molt tard, el dia 30 de maig. El concurs finalitzarà el 14 d'agost, data en què es lliurarà el premi tot coincidint amb la Festa del Casc Antic de la Seu.

Col·laboració de les floristeries

La proposta compta també amb la col·laboració de les floristeries del centre històric: Rosamont i Balbina, del carrer Major, i La Serra, de la plaça Patalín. Tots tres establiments oferiran durant el concurs descomptes per a la compra de flors i plantes tot presentant la butlleta de participació. A més a més, també conformaran el jurat que decidirà els resultats finals. El premi per al guanyador serà un lot de productes dels comerços del carrer Canonges.