Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El primer judici pel 'cas BPA' es reprendrà el 15 d'octubre

El primer judici pel 'cas BPA' es reprendrà el 15 d'octubre

El Tribunal Superior andorrà desestima la recusació del president de Tribunal de Corts, en considerar la petició feta per la defensa com una "maniobra purament dilatòria"
Vista judicial pel 'cas BPA', a l'edifici Prada Casadet (Foto: ACN)
03/10/2018 17:45

El judici de la primera de les causes del ‘cas BPA’, que es va suspendre el 17 de setembre, es reprendrà el 15 d'octubre, segons han informat a l'ACN fonts judicials. La decisió s'ha pres després que el Tribunal Superior d'Andorra ha desestimat l'escrit de recusació contra el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, i dos dels seus membres, presentada per un dels advocats de la defensa, Josep Anton Silvestre, que representa a quatre dels 25 acusats.

El lletrat al·legava en la seva petició, que va aportar el 14 de setembre, que s'estava produint una vulneració del dret a la defensa, una manca d'imparcialitat i una "enemistat manifesta" amb Pijuan, entre d'altres arguments. El Tribunal Superior, però, ha decidit desestimar la petició perquè considera que és "extemporània" i que, segons l'escrit, una recusació s'ha de presentar "tan aviat com es tingui coneixement" dels fets. També argumenta la decisió tot al·legant, entre d'altres, que els arguments que utilitza el lletrat per justificar que hi ha una "enemistat manifesta" estan basats en un episodi de tensió que es va produir al gener, quan va arrencar el judici amb el debat de les qüestions prèvies i en una de les sessions l'advocat va posar en dubte el procés de transmissió de les proves.

A la resolució del Tribunal Superior d'Andorra també hi consta que, al seu parer, la petició del lletrat defensor respon a una "maniobra purament dilatòria" del procediment. Un cop conegut el pronunciament d'aquest tribunal sobre la qüestió, el de Corts, que ja va rebutjar l'escrit de recusació, ha decidit reprendre la vista oral del judici a partir del 15 d'octubre a 2/4 de 10 del matí, al marge de si l'advocat Silvestre opta per portar el cas al Tribunal Constitucional.

Judici aturat vuit mesos

Cal recordar que l'inici del judici, el gener passat, ja va patir una primer interrupció a causa de la petició del mateix advocat perquè no s'acceptés com a part de l'acusació al govern andorrà i als accionistes minoritaris. En aquella ocasió, el recurs va fer que la causa estés aturada durant vuit mesos, però aquesta vegada la resolució ha estat en pocs dies.