Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Castellot de Bolvir permetrà conèixer més sobre els primers pobladors de Cerdanya

El Castellot de Bolvir permetrà conèixer més sobre els primers pobladors de Cerdanya

31/07/2009 19:26

El Castellot de Bolvir "té unes característiques especials que el fan únic", segons s'ha exposat a la conferència informativa que s'ha fet aquest dimecres al Museu Cerdà de Puigcerdà, organitzada pel Grup de Recerca.

El Castellot és el primer poblat pròpiament ceretà -de l'època dels íbers-excavat i, per la seva importància a tot el Pirineu, pot permetre coprendre quins van ser els primers pobladors estables de la comarca. Fins al moment s'ha pogut excavar superficialment un terç del promontori i només un 5% ha estat excavat totalment.

Amb els materials i estructures descobertes es pot afirmar, a dia d'avui, que El Castellot va tenir almenys tres períodes d'ocupació: un d'iberoceretà autòcton, cap als segles IV-III a.C; un d'ocupació romana, els segles II-I a.C; i finalment, un de posterior cap als segles X-XII, de medieval.

A la conferència es van mostrar in situ alguns dels materials trobats al jaciment, com diferents fragments de ceràmiques de diverses èpoques. També es va fer referència a un tauler d'escacs gravat sobre una llosa de pissarra, amb unes minúscules inscripcions postvisigòtiques, que va ser trobat l'any passat.