Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El CEIP Pau Claris aplicarà aquest curs el Pla d'Autonomia de Centre

El CEIP Pau Claris aplicarà aquest curs el Pla d'Autonomia de Centre

El projecte posa especial èmfasi en l’impuls de les noves tecnologies i la participació activa de les famílies a les escoles
Obres al CEIP Pau Claris
14/09/2007 10:41

El col.legi públic Pau Claris aplicarà des d’aquest curs i fins l’any 2010 un pla estratègic per al desenvolupament de l’autonomia de centre. Aquest projecte de millora educativa compta amb el suport del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i posa especial èmfasi en l’impuls de les noves tecnologies, el foment de la lectura, les llengües estrangeres, les matemàtiques i la participació activa de les famílies a les escoles.

És previst que de forma immediata els serveis territorials creïn la comissió corresponent per realitzar el seguiment de l’acord triennal subscrit el passat mes de maig. Aquesta comissió estarà constituïda per la directora del col.legi, l’inspector en cap, el director dels serveis territorials d’Educació, i un representant de l’Ajuntament de la Seu. La comissió es reunirà una vegada a l’any per fer el seguiment i l’avaluació del projecte, analitzar el grau d’assoliment dels objectius i proposar la dotació de recursos per al curs següent.
La directora del CEIP Pau Claris, Lourdes Porta, ha explicat que el curs 2007-2008 el pla estratègic contempla la millora de l’àrea de ciències, amb un replantejament de tota la programació. El centre també comptarà amb nou material tecnològic, com per exemple, canons de projecció i ordinadors. A nivell de tutories es treballarà de forma especial per milllorar la cohesió social, i per a la prevenció de conflictes.

El Pacte nacional per a l’Educació considera l’autonomia dels centres com una estratègia per a la millora de la qualitat de les escoles, i en la seva memòria econòmica preveu destinar els recursos necessaris, durant el període 2006-2009, per al desenvolupament de l’autonomia de les escoles del Departament d’Educació.

118 centres han rebut formació i han treballat en xarxa, dins d’un pla d’acompanyament, per tal de dissenyar els seus plans estratègics.