Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El celler Terrer de Pallars participa d'un vi solidari de la DO Costers del Segre

El celler Terrer de Pallars participa d'un vi solidari de la DO Costers del Segre

L'elaborador de Figuerola d'Orcau hi ha aportat un Cabernet Sauvignon 2017 veremat a mà. Els beneficis es destinaran a l'Associació de Nens amb Càncer
Presentació del vi solidari 'Gra de sorra' (Foto: ACN)
16/01/2018 12:50

El celler Terrer de Pallars, a Figuerola d'Orcau, ha participat en l'elaboració d'un nou vi solidari fet amb varietats de tres cellers diferents de la DO Costers del Segre. Els altres dos participants són Lagravera, d'Alfarràs (Segrià) i Mas Blanch Jové, de la Pobla de Cérvoles (Garrigues), que s'han coordinat amb el seu distribuïdor Jordi Hortet i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona.

Aquest projecte altruista ha nascut amb la previsió de treure al mercat unes 1.000 ampolles d'aquest nou vi els beneficis de les quals es destinaran a l'Associació de Nens amb Càncer (Afanoc). L'enòleg que s'ha encarregat de fer el cupatge d'aquest nou vi, Iván Gallego, ha destacat que és ''sorprenent'' que de tres vins de tres zones diferents de la DO en sortirà un vi amb ''molta ànima, ben equilibrat, carnós, estructura i cos, que estarà molt ben arrodonit amb barrica durant uns cinc mesos''. Es tracta del primer projecte d'aquestes característiques que es porta a terme dins d'aquesta DO.

De les 1.000 ampolles que sortiran a la venda d'aquest nou vi, 'Gra de sorra' ja n'hi ha unes 300 que ja estan reservades. El preu de l'ampolla encara no està determinat del tot però està previst que rondi els 12 euros. Després d'aquesta primera experiència els tres cellers tenen previst repetir-la els propers anys però fent el cupatge en llocs diferents ja que aquesta vegada ho han fet a les instal·lacions de Lagravera.

Núria Bigorra, de Terrer de Pallars, ha explicat que des del Pallars Jussà hi han volgut sumar un Cabernet Sauvignon 2017 que va ser ''veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies''. Això fa que sigui un via amb ''frescor i molta fruita'', ha afegit.

El celler d'Alfarràs ha aportat una Garnatxa 2017 que destaca per ser ''molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós'', segons ha explicat el director del celler de la subzona Segrià, Sergi Garcia. De la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un Ull de llebre 2017 de la Vinya La Fumada a 712 metres d'altura. ''És un vi de color rubí intens, molt afruitat'', ha dit Sara Jové, responsable del celler de la subzona Garrigues.