Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Centre Cívic l'Escorxador concentrarà tots els serveis per als joves

El Centre Cívic l'Escorxador concentrarà tots els serveis per als joves

A finals d’octubre es posarà en marxa una Oficina d’Emancipació Jove S’hi oferirà informació, assessorament i gestió en matèria d’habitatge, ocupació i salut, entre d’altres
Centre Cívic l'Escorxador
07/10/2008 10:26

La Secretaria General de Joventut, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell posaran en funcionament a finals d'octubre una Oficina d’Emancipació Jove que aglutinarà els serveis destinats als joves de la comarca. El nou punt informatiu oferirà informació, assessorament i gestió en matèria d’habitatge, d’ocupació, en temes legals, de salut, i en àmbits com la formació, la cultura, la mobilitat i la participació.

L’oficina s'ubicarà al Centre Cívic l'Escorxador. Per a la creació del nou servei s’ha sol.licitat una subvenció a la Generalitat que servirà per adequar l’espai i poder disposar d’un tècnic que se’n faci càrrec.

La creació de la nova Oficina d’Emancipació Jove va ser aprovada ahir en el plenari municipal amb el vistiplau de l’equip de govern, d’ICV i del PP. El PSC-Progrés va abstenir-se.

Des de l’oposició es va valorar molt positivament la iniciativa. Tanmateix, el grup del PSC-Progrés, va lamentar que el Centre Cívic no es converteixi en un espai d’educació en el lleure per a infants. El portaveu socialista, Jordi Mas, també va instar l’equip de govern a conservar l’actual punt informatiu per als joves a la plaça del Carme. Alhora, va recriminar a la regidora de Joventut que pensi en clau comarcal des de l’Ajuntament de la Seu.

En aquest sentit, Mireia Pellicer va manifestar que no té sentit “defensar que s’integrin els serveis” i després desdoblar-los. També va afirmar que l’equip de govern treballa en la posada en marxa d’una ludoteca per a infants per continuar essent "un referent al Pirineu".

La portaveu del Partit Popular, Patrícia Lanau, va destacar el fet que es tracta “d’un projecte ambiciós i molt novedós a les comarques catalanes”. També el portaveu ecosocialista, Josep Maria Carles va aprovar la concepció de concentrar els serveis per als joves en un únic punt de la ciutat.

L’actual Punt Jove, ubicat a la plaça del Carme, passarà a desenvolupar altres funcions.