Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El centre comercial Punt de Trobada tancarà portes el 30 de novembre

El centre comercial Punt de Trobada tancarà portes el 30 de novembre

El complex de Sant Julià de Lòria confirma la seva liquidació final després que s'ha descartat allargar el relleu fins al febrer. El nou gestor de l'edifici serà el grup Pyrénées
Interior del Centre Comercial Punt de Trobada
13/10/2020 18:20

El centre comercial E.Leclerc-Punt de Trobada, a Sant Julià de Lòria, tancarà portes d'aquí a un mes i mig, el 30 de novembre. Els vigents gestors de l'edifici, la família Cachafeiro, han emès un comunicat en què confirmen la liquidació de l'actual complex, que aquest estiu ja havia iniciat una línia de retirada d'estocs a preus reduïts. Un procés que es preveu que s'acceleri aquestes properes setmanes atesa la imminència del tancament.

La mesura es durà a terme en compliment de la sentència ferma de la Batllia andorrana que els obliga a desallotjar l'edifici, que és propietat de la família Mallol. Els Cachafeiro han explicat que van demanar a la justícia un termini més ampli, fins al 28 de febrer de 2021, per poder abandonar l'edifici de manera adient i poder donar una sortida "ordenada i viable" a tot l'estoc de productes que hi tenen encara. Els gestors justificaven la petició tot emparant-se en el Decret dels Veguers del 4 de febrer de 1986, que consideren aplicable a aquest cas. També ho demanaven per evitar que ni l'edifici ni els 350 empleats del centre no es quedessin en punt mort just abans de l'inici de la campanya de Nadal, un dels moments àlgids de cada temporada comercial a Andorra.

Finalment, però, la pròrroga ha estat desestimada. El comunicat també lamenta que no s'hagi arribat tampoc a un acord ni amb els propietaris ni amb el grup Pyrénées -que seran els nous gestors del Punt de Trobada- per allargar quatre mesos més el canvi. Una manca d'acord que atribueixen al fet que se'ls demanava una fiança que qualifiquen de "capriciosa i injustificable".

El document acaba agraint el suport dels clients i, especialment, dels treballadors (entre ells, un nombre important de veïns de l'Alt Urgell) pels quals, asseguren, han "lluitat fins al final, sobretot tenint en compte la difícil conjuntura actual agreujada pels efectes de la pandèmia, i a prop de les celebracions de Nadal". Es tancarà així una etapa de tres dècades al llarg de les quals el centre -inaugurat l'1 d'agost de 1990- ha esdevingut una de les icones del sector comercial d'Andorra.