Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Centre Cultural 'Les Monges' acull una exposició de les ONGs de la Seu

El Centre Cultural 'Les Monges' acull una exposició de les ONGs de la Seu

La mostra s'incloïa en els actes de la Festa de la Solidaritat
Exposició de les ONGs de la Seu
13/10/2008 11:24

Aquest divendres ha quedat inaugurada l'exposició dedicada a les ONGs de la Seu d'Urgell, instal·lada al vestíbul del centre cultural Les Monges, en un acte públic presidit per l'alcalde urgellenc i president del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, Albert Batalla, juntament amb els representats de cadascuna de les entitats solidàries i de cooperació de la nostra ciutat.

La mostra, que obria el programa d'activitats de la Festa de la Solidaritat, consta de 7 plafons i 8 roll-up dedicats a cadascun d'ells a les ONGS locals on expliquen, de manera molt gràfica i dinàmica, qui són i quina és exactament la seva tasca solidària i de cooperació, i així poder donar-la a conèixer als ciutadans urgellencs. Així doncs, a l'exposició hi podem trobar l'agermanament de La Seu d'Urgell amb el municipi nicaragüenc de Santa Rosa del Peñón, la tasca del cooperant urgellenc Amadeu Clausó al Perú, Càritas La Seu, Creu Roja La Seu, La Seu Solidària, Mans Unides parròquia de La Seu d'Urgell, Pirineu amb el Sàhara i Trenkalòs, grups en moviment (cooperants a Bòsnia). Aquesta mostra romandrà oberta al públic fins el 31 d'octubre.

La primera jornada de la Festa de la Solidaritat va seguir amb una sessió de cinema solidari a Cinemes Guiu de la Seu amb el documental 'En el mundo a cada rato', on s'expliquen cinc històries que aborden les cinc prioritats d'UNICEF: l'educació de les nenes, el desenvolupament integrat a la primera infantesa, la immunització, la lluita contra la SIDA i la protecció contra la violència, l'explotació i la discriminació. Les cinc històries d'aquest documental són: 'El secreto mejor guardado' de Patricia Ferreira; 'La vida efímera' de Pere Joan Ventura; 'Las siete alcantarillas' de Chus Gutiérrez; 'Hijas de Belén' de Javier Corcuera i 'Binta y la gran idea' de Javier Fesser.

Dissabte, 11 d'octubre, a la sala de Sant Domènec, es va portar a terme a les set del vespre la presentació de la Guia d'Entitats Solidàries i de Cooperació de la Seu d'Urgell, a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla. Tot seguit, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, juntament amb Alejandro Pozo, protagonitzaran la xerrada que porta per títol 'Cooperació i Conflicte'.