Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Centre d'Art i Natura de Farrera ofereix una beca a artistes del Pirineu per a una estada d'un mes a un centre irlandès

El Centre d'Art i Natura de Farrera ofereix una beca a artistes del Pirineu per a una estada d'un mes a un centre irlandès

15/01/2008 18:10

El Centre d'Art i Natura ubicat a Farrera, al Pallars Sobirà, ofereix una beca per una estada d'un mes al Tyrone Guthrie Centre a Annaghmakerrig a Irlanda. La beca està destinada a artistes visuals residents a l'Alt Pirineu i Aran que vulguin desenvolupar un projecte artístic en aquesta residència. El Centre d'Art i Natura ofereix per segon any aquesta beca que té com objectiu promoure i impulsar el treball de creadors i investigadors de l'Alt Pirineu i Aran.

El Centre d'Art i Natura ofereix anualment diferents beques per a artistes, músics, escriptors o investigadors per desenvolupar el seu treball en centres europeus, com són el Helsinki International Artist-in-Residence a Finlàndia, NKD Nordic Artists Centre a Noruega o el UFA-Fabrik a Berlín, Alemanya. En els últims anys el centre de Farrera ha ofert la possibilitat d'intercanvi a una quinzena de persones. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'Institut pel Desenvolupament i la Promoció a l'Alt Pirineu i Aran.


L'artista serà escollit per un jurat format per tres membres designats pel centre de la Xarxa d'Espais de Producció Artística de Catalunya, l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural i el Centre d'Art i Natura de Farrera. Els participants al concurs poden ser artistes visuals de diferents àmbits, com escultura, gravat, disseny, pintura, arts digitals i videocreació que resideixin en alguna de les comarques del Alt Pirineu, la Cerdanya, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Alta Ribagorça i Vall d'Aran. Els candidats, que poden presentar les seves sol·licituds fins al 15 de març, podran consultar el resultat a finals del mateix mes.

L'estada, que es farà el mes de setembre d'enguany, comptarà amb les despeses del viatge pagades, l'allotjament i la utilització d'un taller-estudi. Segons informa l'ACN, el Tyrone Guthrie Centre, es troba situat a Annaghmakerrig, a tocar de la frontera nord-irlandesa. Situat en una casa rural victoriana envoltada de jardins és residència habitual de creadors de totes les disciplines d'arreu del món.