Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Cerdanya Film Festival se celebrarà de l'1 al 9 d'agost i de manera presencial

El Cerdanya Film Festival se celebrarà de l'1 al 9 d'agost i de manera presencial

El programa contempla una cinquantena de projeccions al Museu Cerdà i en d'altres emplaçaments de la comarca i del Pirineu. Tot i una reducció dràstica del pressupost, l'esdeveniment conserva el suport institucional
22/05/2020 09:20

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya no se suspendrà ni migrarà a una versió en línia, sinó que se celebrarà “físicament” entre els dies 1 i 9 d’agost, a Puigcerdà i en d'altres escenaris de la comarca i el Pirineu. Fins a mitjan juny encara està obert el període de recepció d’obres a concurs, que l'any passat va incloure projeccions a Llívia, Bellver, Martinet i la Seu d'Urgell.

Així ho han anunciat aquest dijous els seus responsables, com a resultat de les converses que l’entitat ha mantingut els darrers dies amb l’Ajuntament de Puigcerdà i l'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, que han mantingut el suport públic a l’esdeveniment malgrat una conjuntura “difícil” que provoca la suspensió o readaptació de moltes iniciatives similars.

El festival acatarà les normes que marquin les autoritats sanitàries amb aforament “molt possiblement” limitat i supressió de les “grans concentracions” que suposaven l’entrega de premis i el còctel de clausura. D'aquesta manera, esdevindrà de fet un dels primers esdeveniments de l'Alt Pirineu que es faran presencialment des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

El programa inclourà una cinquantena de projeccions al Museu Cerdà de Puigcerdà. Les sessions de curtmetratges seran més curtes (al voltant d’una hora) i es modificaran els horaris per espaiar les sessions. Com a novetat, s’estudia crear una Sala 2 a l’aire lliure i es complementarà l'oferta amb un apartat en línia a través de la pàgina web.

Activitats paral·leles a l'aire lliure

També s'estudia la viabilitat efectiva de les activitats de fora del Museu Cerdà i totes les activitats paral·leles per ajustar-les a la nova realitat i a la disponibilitat pressupostària. L’organització no es tanca a intentar mantenir-les sempre que trobin els pàrtners i els espais adequats, així com el finançament necessari.

El festival sí que ha anunciat que preveu retallar un 65% el pressupost previst per a aquesta edició, perquè a dia d’avui no compta amb cap patrocini privat finalista i moltes de les subvencions habituals que rep no estan convocades. Manté, no obstant, l’aportació directa del Grup de Recerca de Cerdanya i les principals subvencions que rep de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

Projeccions en línia durant el confinament

Al llarg de les setmanes de confinament, el Cerdanya Film Festival no ha aturat la seva activitat i ha aprofitat per oferir a internet una selecció de curtmetratges presentats en anteriors edicions. Amb ells, han volgut donar als seus seguidors la possibilitat de "viatjar sense sortir de casa i descobrir noves propostes dels creadors que han passat pel festival els darrers anys". Els films es poden veure en la majoria dels casos directament des de la landing page, en obert i de forma totalment gratuïta.

  • Cerdanya Film Festival (@FilmCerdanya)
  • Cartell del Cerdanya Film Festival 2020