Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Cerdanya Film Festival tanca amb un balanç rècord de 2.500 espectadors

El Cerdanya Film Festival tanca amb un balanç rècord de 2.500 espectadors

El certamen, que ha tingut lloc del 3 a l’11 d’agost a Puigcerdà, Llívia, Martinet i Bellver de Cerdanya, s'ha clos amb l’entrega de premis i la festa amb els guanyadors
Cloenda del Cerdanya Film Festival 2019 (Foto: CFF)
12/08/2019 09:50

El Cerdanya Film Festival ha tancat l’edició d’enguany amb l’entrega de premis i la tradicional festa amb els guanyadors i el públic assistent. A Cerdanya s’ha pogut veure un programa audiovisual variat, gratuït i de qualitat. Amb 180 films a concurs (3.000 rebuts) i 57 sessions de projecció, el certamen ha tornat a fer un pas endavant com a gran esdeveniment audiovisual de l’estiu a Catalunya, amb un increment notable pel que fa al nombre d’espectadors (2.500), concursants (45 equips) i professionals (90 acreditats).

Els principals triomfadors de l’edició d’enguany han estat Fernando Bonelli amb el seu curtmetratge “La Tierra llamando a Ana”, un drama de parella amb la sordesa com a fil conductor; “H0US3”, de Manolo Munguía, llargmetratge de ciència-ficció i de producció catalana que alerta sobre els perills de les xarxes i internet; i “Els deixebles de Marcel Duchamp”, de Josep Pérez, un documental fet sobre les performance del festival La Muga Caula, un esdeveniment realment singular. A més a més, l'organització ha destacat el premi Curtmiratges, que ha recaigut en el curtmetratge “La Mala Fe”, el premi Mirada social per al llargmetratge “La primera cita” i el premi Memòria, per al documental “Gurs, historia y memoria”.

Pel que fa als actors i actrius premiats, enguany els guardonats han estat Rubèn Serrano (H0US3) i Laia Manzanares (La tierra llamando a Ana).

Activitats paral·leles

Pel que fa a les activitats paral·leles, el festival ha organitzat una Jornada Professional (amb visita al Parc dels Búnquers de Martinet) i amb la participació d’una cinquantena de professionals, i diversos tallers de rodatge per a joves (SMARTfilms –curts fets amb smartphones- i Taller jove de rodatge –amb guiatge professional-, els resultats dels quals es van poder veure a la gala d’entrega de premis. També s'han promogut propostes per a infants (fes la teva pròpia claqueta de cinema i taller de taumàtrops), el Trivial-Vermut de cinema i un taller de Realitat Augmentada. Finalment, s'han projectat els curts del Laboratori de Creació Audiovisual, una activitat inspirada pel moviment Kino Kabaret, a mig camí entre una trobada professional i una activitat de rodatge, on 50 professionals de l’audiovisual van crear 5 curtmetratges que properament veuran la llum al canal de YouTube de l’entitat.

La Cloenda i l’entrega de premis va comptar amb la presència dels nominats i les autoritats locals. La vetllada es va cloure amb el tradicional Còctel del festival i un concert del grup Jazz Do It.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals. Compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.