Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El cicle 'Desenterrant el passat' s'acomiada amb una xerrada sobre el dolmen de la Llosa de Bescaran

El cicle 'Desenterrant el passat' s'acomiada amb una xerrada sobre el dolmen de la Llosa de Bescaran

La conferència la durà a terme aquest dissabte, 31 d'octubre, l'arqueòleg Gerard Remolins, de l'empresa ReGiraRocs, que presentarà els resultats de la intervenció arqueològica en aquest megàlit
Imatge aèria del Dolmen de la Llosa de Bescaran després de la intervenció arqueològica (Foto: ReGiraRocs)
27/10/2015 17:34

Aquest dissabte, 31 d'octubre, tindrà lloc a Bescaran el sisè i darrer acte del cicle 'Desenterrant el passat' en la seva edició de l’any 2015 amb una xerrada sobre la intervenció arqueològica al Dolmen de la Llosa de Bescaran. Aquest megàlit, de notables dimensions, és molt menys conegut que el seu veí, la Cabana del Moro de Bescaran, però reserva algunes sorpreses.

La intervenció arqueològica, duta aquest estiu a terme per l'empresa ReGiraRocs, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'EMD de Bescaran i nombrosos voluntaris que també van participar a l'excavació, tenia per objecte l'ampliació dels coneixements sobre l'estructura prehistòrica poc coneguda i divulgar-ne els resultats en una comarca, l'Alt Urgell, que és la segona amb més megàlits documentats de tot Catalunya.

Amb el títol 'Dolmen de la Llosa de Bescaran, passat i futur. De la recerca a la difusió', l'arqueòleg Gerard Remolins, de l'esmentada empresa, explicarà les característiques del dolmen, les incidències de l'excavació i les perspectives de futur en relació a aquesta estructura prehistòrica.

La xerrada tindrà lloc a les 18.00 h al Local Social de l’EMD de Bescaran. L'organització va a càrrec de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'empresa ReGiraRocs, l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran i l'Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

(Consell Comarcal de l'Alt Urgell)