Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El cicle 'Parlem de Fira' arrenca amb una taula rodona amb exalcaldes de la Seu d'Urgell

El cicle 'Parlem de Fira' arrenca amb una taula rodona amb exalcaldes de la Seu d'Urgell

Joan Ganyet, Jordi Ausàs i Albert Batalla explicaran la seva experiència en els 25 anys de la Fira i Concurs de Formatges Artesans del Pirineu. El col·loqui tindrà lloc aquest dijous a les 8 del vespre a l'Espai Ermengol
02/10/2019 19:47

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell ja enceta aquesta setmana els seus actes previs amb el cicle 'Parlem de Fira', organitzat per l'Espai Ermengol. Enguany el certamen tindrà com a protagonista destacat el 25è aniversari de la Fira i Concurs de Formatges Artesans del Pirineu; i per això, s'ha organitzat una taula rodona sobre la història d'aquest esdeveniment, amb la participació dels qui n'han estat els màxims responsables al llarg d'aquests anys: els alcaldes Joan Ganyet, Jordi Ausàs i Albert Batalla.

L'acte tindrà lloc aquest dijous, dia 3, a les 8 del vespre a la sala de l'Espai Ermengol, i serà moderat per la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell. Ganyet, Ausàs i Batalla explicaran com va néixer la idea de fer aquesta fira temàtica a la Seu -que els primers anys estava ubicada a la plaça dels Oms- i com ha evolucionat fins a convertir la ciutat en un referent del món del formatge als Pirineus i a Catalunya.

Properes activitats

'Parlem de Fira' continuarà la setmana vinent amb un tast de formatges guanyadors del Concurs del 2018, a càrrec d'Eugeni Celery, de la Formatgeria Eugene. Serà dissabte dia 12 al vespre (20.15 h). El preu de l'activitat és de 10 euros per persona.

El dia següent, diumenge 13 a les 11 del matí, es farà un taller infantil gratuït a càrrec de Judit Carreira, de Formatges de l'Abadessa.

Finalment, dimecres dia 16, a les 8 del vespre, hi haurà una sessió informativa sobre el sistema de producció ecològica i com pot beneficiar el sector làctic i formatger de l'Alt Urgell i la Cerdanya. La impartiran Núria Fontanet i Elisenda Serra, dinamitzadores del DARP i de la PAE, i inclourà un tast amb tres productors ecològics de la comarca: La Reula, Ecofranch i Mas d'Eroles. En aquest cas la inscripció té un preu de 6 euros per persona.

Aquestes tres activitats també es faran a l'Espai Ermengol, on es poden fer les inscripcions prèvies. També es poden tramitar al correu info@turismeseu.com i al telèfon 973351511. Les places són limitades.

  • El primer recinte de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, a la plaça dels Oms (Arxiu Ajuntament de la Seu)
  • Tiquet i tríptic de la 1a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, l'any 1995