Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Cineclub de la Seu d’Urgell celebra el seu 50è aniversari amb la projecció de 'Grupo salvaje', de Sam Peckinpah

El Cineclub de la Seu d’Urgell celebra el seu 50è aniversari amb la projecció de 'Grupo salvaje', de Sam Peckinpah

El film es podrà veure aquest dijous, 11 de juliol, a les deu de la nit, al pati de la Biblioteca Sant Agustí. L'entrada serà gratuïta
Projecció de 'Grupo salvaje'
09/07/2019 14:25

Coincidint amb els 50 anys de la inscripció del Cineclub de la Seu d'Urgell al Registre oficial de Cineclubs de la Direcció General de Cultura Popular i Espectacles, aquest dijous, 11 de juliol, a les deu de la nit, al pati de la Biblioteca Sant Agustí, s'ha programat una sessió de cinema a la fresca. L'activitat comptarà amb la projecció de la pel·lícula Grupo salvaje (The wild brunch), de Sam Peckinpah, un dels millors westerns de tots els temps que també compleix 50 anys. L'entrada serà gratuïta.

La història se situa al 1913 i té com a protagonistes a Pike Bishop i la seva banda de delinqüents, que assalten un banc en una petita població de l'estat de Texas i fugen cap a la frontera amb Mèxic, perseguits per un caçador de recompenses. Allà accepten robar un cargament d'armes per al general Mapache, que assassina un membre de la banda. Els seus companys decideixen venjar-lo.

El director de cinema David Samuel Peckinpah (Fresno 1925- Inglewood L.A 1984) va iniciar la seva carrera treballant a la televisió, on va escriure i dirigir diversos programes relacionats amb el món del western. El seu primer film fou el 1961, The Deadly Companions, seguit de Major Dundee (1964). Cinc any més tard va rodar Grup Salvatge (1969), una de les seves pel·lícules més representatives.

Aquest darrer film va suposar la descoberta de Peckinpah per al món, i es va convertir en un títol mític del cinema dels Estats Units, a més d'un clàssic del gènere. Inclou alguna de les millors seqüències de violència filmades mai, amb el segell característic del director: la càmera lenta.

Altres films de Peckinpah són Perros de paja (Straw Dogs, 1971), La balada de Cable Hogue (The Ballad of Cable Hogue, 1970), Junior Bonner (1972) y Pat Garrett y Billy the Kid (Pat Garrett and Billy the Kid, 1973) o Quiero la cabeza de Alfredo García (Bring me the head of Alfredo García, 1974), entre d'altres.