Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El CineClub La Seu presenta 'La academia de las musas', de José Luis Guerín

El CineClub La Seu presenta 'La academia de las musas', de José Luis Guerín

La producció catalana se centra en un professor que vol canvia el món a través de l'art. La projecció, aquest dijous a les 10 de la nit a Cinemes Guiu, serà presentada per l'actriu protagonista, Mireia Iniesta
'La academia de las musas'
08/03/2017 14:50

El CineClub la Seu proposa aquesta setmana el film 'La academia de las musas', del director i guionista català José Luís Guerín. La projecció és aquest dijous a les 10 de la nit a cinemes Guiu. La presentació del llargmetratge i el debat posterior seran a càrrec de l’actriu protagonista, la també filòloga Mireia Iniesta.

El protagonista de la pel·lícula és el professor Raffaelle Pinto, que és qüestionat per la seva dona pel projecte acadèmic que està ideant: una Acadèmia de les Muses que, inspirada en els referents clàssics, hauria de servir per regenerar el món a través del compromís amb la poesia. El controvertit propòsit desencadena una ronda d'escenes al voltant de la paraula i el desig. A les classes de Pinto, es planteja precisament quin ha de ser el paper de la dona a l'art: les alumnes prenen la paraula, discuteixen, matisen i proposen alternatives al discurs del professor.

'La academia de las musas' convida al plaer d'escoltar perquè reivindica en la teoria i en la pràctica el poder seductor de la paraula a l'ensenyament, a la literatura i a la cultura popular. Guerín s'alia amb el protagonista per dur a terme una proposta cinematogràfica insòlita que arrenca com un assaig pedagògic al voltant de la paraula per anar transformant-se en un melodrama.

José Luis Guerín (Barcelona 1960), antic professor dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, forma part de l'equip docent del Màster en Documental de Creació, que s'imparteix a l'Institut d'Educació Contínua de la mateixa UPF. Després que la Generalitat el guardonés l'any 1999 amb el Premi Nacional de Cinema, al 2001 va rebre també el premi estatal que concedeix el Ministeri de Cultura.