Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Cineclub La Seu se suma al Dia de l’Associacionisme Cultural amb la pel·lícula 'Le fils de Joseph', d'Eugène Green

Cineclub La Seu se suma al Dia de l’Associacionisme Cultural amb la pel·lícula 'Le fils de Joseph', d'Eugène Green

El film, que pertany al catàleg de la FilmoXarxa, es podrà veure aquest dijous, 6 de juny, a la Sala 2 de Cinemes Guiu, a les 10 de la nit
Projecció de Cineclub La Seu
05/06/2019 15:30

Cineclub La Seu d’Urgell celebra aquest dijous, 6 de juny, el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC) amb la projecció del film Le fils de Joseph, del director nord-americà Eugène Green. La pel·lícula, que pertany al catàleg de la FilmoXarxa, es podrà veure a la Sala 2 de Cinemes Guiu, a les 10 de la nit.

Le fils de Joseph explica la història d'una mare soltera i el seu fill adolescent. L'argument relata la difícil relació entre els protagonistes a causa de l'absència d'un pare, que el jove decideix trobar. La pel·lícula es divideix en cinc parts, que es refereixen a passatges de la Bíblia: "El sacrifici d'Abraham", que mostra la ira de Vincent contra la seva mare i la seva falta de comprensió cap a l'absència del pare; "El Vedell d'Or", sobre l'entorn editorial, amb els seus jocs de poder; "El sacrifici d'Isaac", on es veu a Vincent intentant sacrificar al seu pare; "El fuster”, on s'estableix una relació filial sense llaços de sang entre Jesús i Josep i, finalment, "La fugida a Egipte", on Joseph, Marie i Vincent deixen París per a anar a la Normandia.

El Barroc es converteix en un eix estructural de l'argument i fa del film un gran artifici teatral. Hi predomina un estil sobri, les escenes estàtiques, els personatges que es limiten a estar, mirar i contemplar la bellesa que els envolta. Tot això, en un marc d’ironia i pensament on les paraules són reparadores d'ànimes turmentades. Mitjançant la incomunicació que Eugène Green ofereix, la paraula fa visible la deshumanització social i la fugida de la mediocritat i l'individualisme. En paraules del realitzador, “el món pateix un enorme drama: vivim absents del present per la tecnologia, i hem interromput la transmissió del passat. La societat ha perdut la memòria de la paraula, i necessitem memòria per a viure el present i per a construir el futur. En les meves pel·lícules intento oferir una consciència del present i recuperar la memòria col·lectiva”.

El director

Eugène Green és un gran enamorat i especialista en el teatre barroc francès, que va traslladar-se dels EUA a París. El director parteix d’una idea: l’home-barroc sempre expressa simultàniament dues idees contradictòries, i considera que ambdues són veritables. El resultat és que treballa contínuament per destruir el que crea. D’aquesta tensió en surt la força dels seus films, que busquen crear una realitat superior, poètica, fer veure a l’espectador el que la superfície del món amaga. Green diu estar convençut que la seva memòria va molt més enrere de l’any del seu naixement.

FilmoXarxa i DASC

La FilmoXarxa és una iniciativa que es posa en marxa per ajudar a distribuir arreu de la geografia catalana un seguit de films subtitulats en català que fins ara no han trobat acollida dins dels circuits comercials.

Pel que fa al DASC, un any més la Federació catalana de cineclubs i 11 cineclubs s'adhereixen a la iniciativa, promoguda des de la Direcció General de Cultura popular i associacionisme.