Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Comitè Internacional Olímpic planteja una candidatura Pirineus-Barcelona amb "la mínima inversió"

El Comitè Internacional Olímpic planteja una candidatura Pirineus-Barcelona amb "la mínima inversió"

Gilbert Felli vol que els futurs Jocs "no suposin una despesa extraordinària" per al territori que els aculli. El representant del CIO ha visitat infraestructures ja existents com ara l'Aeroport de la Seu i les estacions de La Molina i Baqueira-Beret
05/09/2018 17:50

El consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, Gilbert Felli, considera que la candidatura per als Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 s'ha de desenvolupar a partir de les infraestructures ja existents, o previstes per als propers anys al territori, perquè no suposin "una despesa extraordinària que no sigui útil per a la regió".

Felli, en representació del Comitè Internacional Olímpic (CIO), ha confirmat aquests canvis de criteri de l'organisme internacional, encarats a fer uns Jocs més racionals, després que els darrers anys s'ha donat el cas de ciutats que han hagut de fer grans inversions per acollir-los o bé de candidatures que finalment han renunciat a ser elegides. Felli ha visitat aquest dimecres a algunes de les infraestructures del Pirineu que podrien formar part del projecte, entre les quals hi ha l'Aeroport Andorra-la Seu i les estacions d'esquí de La Molina i Baqueira-Beret.

Des de la Molina, Gilbert Felli s'ha interessat per conèixer de primera mà com funciona l'estació i ha explicat que el procés es troba ara en una "fase de diàleg" amb totes les poblacions i comarques que volen formar part del projecte. La seva visita té com a objectiu "comprendre què és el que tenen a disposició", tant ara com en un futur proper, de cara a organitzar amb garanties un esdeveniment d'aquest tipus.

Després de conèixer la Cerdanya, Felli també ha supervisat l'Aeroport de la Seu d'Urgell i s'ha apropat fins a la Val d'Aran. El representant del CIO ha viscut totes les cites olímpiques des del 1990 i ha esdevingut arquitecte, membre de comissions d’avaluació i director d’esports i relacions amb les federacions internacionals.

Recintes a punt

L'objectiu d'aquesta jornada, segons ha dit a l'ACN el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, és fer un primer recorregut general amb la idea que posteriorment s'analitzin tots els actius d'una forma més detallada. Figueras considera que la visita serveix per mostrar al CIO que "Catalunya té les infraestructures necessàries per acollir uns Jocs d'Hivern".

De la seva banda, el nou president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, també ha insistit en la idea que la candidatura haurà de ser "sostenible econòmicament" i que "les inversions siguin les mínimes". En aquest sentit, Font creu que les prioritats en cas de ser escollits pel CIO haurien de ser dos desdoblaments viaris: el de la carretera C-16 a l'Alt Berguedà, entre Berga i Bagà, i el de la línia de tren R-3 fins a Vic o Ripoll.

La visita finalitzarà aquest dijous a Barcelona, on es presentarà a Felli el projecte de l’Espai Barça, que en la primera fase contempla la construcció d'un nou Palau Blaugrana que, com l'actual, inclourà una pista de gel permanent. A la visita també hi han pres part representants de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i les federacions espanyoles d'Esports de Gel i d'Hivern.

  • Gilbert Felli (centre), amb Gerard Figueras i Ricard Font, a La Molina (Foto: ACN)
  • Reunió del projecte Pirineus-Barcelona amb representants del CIO (Foto: SGE)