Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El clima del 2015 al Parc Natural de l'Alt Pirineu, marcat per la variabilitat

El clima del 2015 al Parc Natural de l'Alt Pirineu, marcat per la variabilitat

L'abundància de nevades al febrer i pluja a l'estiu va contrastar amb la sequera de la tardor. Les temperatures van ser per damunt de la mitjana, tret de l'estiu
Precipitació del 2015 al Parc Natural de l'Alt Pirineu
19/02/2016 17:25

L'any 2015, el clima al Parc Natural de l'Alt Pirineu s'ha caracteritzat per la variabilitat meteorològica, amb precipitacions similars a la mitjana climàtica i temperatures una mica superiors a les habituals. Ha estat un any de contrastos, amb diferents situacions meteorològiques que han posat de manifest, un cop més, els grans canvis que se solen viure a la zona.

Pel que fa a les precipitacions, ha estat un any amb valors propers als de la mitjana climàtica, malgrat la presència de llargs períodes amb manca de precipitacions, especialment novembre i desembre, que han estat molt secs. Tot i això, al febrer passat, ara fa un any, hi va haver grans nevades i l'estiu va ser força tempestuós. Els registres oscil·len entre els 600mm de la zona sud del parc, què és més àrida, i els 1.450mm del sector nord, amb una influència atlàntica marcada i molt més humida.

Les temperatures del conjunt de l'any van ser superiors a la mitjana, tret d'alguns indrets del sud del parc, on l'estiu va ser més fred del normal.

Es preveu que durant aquest 2016, el Parc Natural de l'Alt Pirineu pugui continuar gaudint de mapes mensuals de precipitació, elaborats per Lluís Pla Ballabriga, col·laborador i meteoròleg local. Aquests mapes aglutinen informació sobre la quantitat i distribució de les pluges registrades dins els límits del parc. En el futur i a llarg termini, podran servir per fer estudis pluviomètrics. Els aficionats a la meteorologia o bé visitants habituals poden consultar els mapes de precipitacions que es publiquen al web i al perfil de Facebook del parc.