Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Club Cadí Canoë-Kayak ja té a punt els actes centrals del 50è aniversari

El Club Cadí Canoë-Kayak ja té a punt els actes centrals del 50è aniversari

Aquest divendres es durà a terme la inauguració d'una exposició de barques clàssiques i la presentació del llibre 'Ones. 50 anys de piragüisme a la Seu d'Urgell' Les activitats es fan coincidir amb l'organització el pròxim cap de setmana del Campionat d'Espanya, que tindrà lloc al Parc Olímpic del Segre
Cadí CK - Presentació actes 50 anys
21/07/2014 19:09

El Cadí Canoë-Kayak continua aquesta setmana la celebració del 50è aniversari amb diversos actes vinculats a la difusió de la història del piragüisme a la Seu i la seva importància per a la ciutat. La commemoració inclou la inauguració d'una exposició de barques clàssiques, la presentació del llibre Ones. 50 anys de piragüisme a la Seu d'Urgell i un acte de reconeixement a persones, entitats i institucions pel seu suport al club.

El programa de la jornada central de l'aniversari l'han presentat aquest dilluns el president d'Honor del Cadí CK, Josep Castellarnau; l'autor del llibre 'Ones', Ramon Ganyet; i la secretària del club urgellenc, Susanna Balastegui. En la sessió informativa s'ha animat tothom a participar de les propostes, obertes a tota la ciutadania.

L'obertura de l'exposició de barques clàssiques donarà el tret de sortida a les activitats del divendres. La inauguració es durà a terme a les set de la tarda al Parc Olímpic del Segre. El president d'Honor del Cadí CK, Josep Castellarnau, que va ser un dels pioners del piragüisme al municipi, explica que a la mostra s'hi podrà contemplar diferents caiacs i canoes, cedides per a l'ocasió. Entre les barques més curioses, per exemple, la que va guanyar el primer campionat d'Espanya o algunes de construïdes per la mateixa gent del club, inclòs un motlle de fabricació.

Repàs a la història del piragüisme local

Després de la inauguració de l'exposició, la Sala de Sant Domènec acollirà l'acte principal, amb la presentació del llibre Ones, escrit per a l'ocasió. L'autor de l'obra, Ramon Ganyet, ressalta la voluntat de fer-hi un repàs a la història del piragüisme des del vessant més local, amb 30 entrevistes a persones vinculades al Cadí CK, que aporten visions complementàries. La publicació, que ha comptat amb la col.laboració de RàdioSeu, també recull el nom de més de 900 persones que han format part de l'eslàlom a la capital urgellenca. "És una xifra que indica la sòlida presència d'aquest esport a casa nostra", ha indicat Ganyet.

La presentació del llibre comptarà amb la intervenció de Manolo Fonseca, Jean Michel Prono i Josep Castellarnau. Posteriorment, el club farà un reconeixement públic a 20 persones i institucions que han fet possible la història del Cadí CK, que va començar el 1964. L'organització ja ha avançat que es farà menció a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, al consistori de Ribera d'Urgellet, la Diputació de Lleida, el Consell Català de l'Esport, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i les Federacions catalana i espanyola, entre d'altres. La jornada es completarà amb la projecció de fotografies històriques sobre les diferents èpoques del piragüisme a la Seu, inclosos els Jocs Olímpics, i més de 20 anys a l'alta competició de l'eslàlom.

Projeccions i competicions

El programa d'actes també inclou aquest dijous, a les 20 hores, una sessió de cinema a Cinemes Guiu en què es podrà veure de nou el documental que es va poder visionar en el marc del Festival Picurt. La mateixa projecció es tornarà a programar el 31 de juliol. A més, cal recordar que l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell acull fins al 31 d'agost una exposició commemorativa.

Les activitats es fan coincidir amb l'organització el pròxim cap de setmana del Campionat d'Espanya, que tindrà lloc al Parc Olímpic del Segre. Els dies 1, 2 i 3 d'agost també es durà a terme a la Seu una de les proves de la Copa del Món, amb la presència de més de 300 palistes d'arreu del món.