Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El col.lectiu APiA reclama la revisió immediata de les obres de la carretera de Lles de Cerdanya

El col.lectiu APiA reclama la revisió immediata de les obres de la carretera de Lles de Cerdanya

El grup d'opinió creu que cal aturar els treballs "abans que sigui massa tard", ja que suposen "una greu agressió al paisatge"
Obres a la carretera de Lles de Cerdanya (Foto: APiA)
25/08/2016 14:40

El col.lectiu Alt Pirineu i Aran (APiA) reclama la reformulació imminent de les obres a la carretera de Lles de Cerdanya perquè considera que han esdevingut "una greu agressió al paisatge que cap país centre-europeu permetria". L'entitat s'adreça a l'Ajuntament de Lles de Cerdanya, la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i l'opinió pública en general, sol.licitant "abans que sigui massa tard" la revisió del projecte i la paral·lització dels moviments de terra actuals.

El grup d'opinió expressa en un comunicat la convicció que la millora de les comunicacions viàries al Pirineu -avui en dia molt precàries-, ha de ser sempre benvinguda. Tanmateix, acceptant la bona voluntat de l'administració que duu a terme els treballs, la Diputació de Lleida, lamenta que s'hagi produït "un error de projecte", ja que tot i que la carretera de Martinet a Lles precisava d'una urgent posta al dia, "només requeria l'ampliació d'un metre de la calçada, la construcció d´una cuneta americana i un nou paviment d´asfalt en calent". En aquest sentit, APiA denuncia que l'arranjament s'ha transformat "en una ferida irreversible, amb una plataforma excessiva, immensos desmunts, una pedrera i talussos d´impossible revegetació".

El document el signen Joan Ganyet, Ernest Altés, Paco Boya, Joan Obiols, Lluís Llobet, Jordi Dalmau, Alfred Perez- Bastardas, Josep Tallaferro, Carlos Guàrdia, Montse Guiu, Esteban Farrero, Carles Gascón, Sol Sasch, Anna Bonet, Enric Quilez, Carles Pont, Pèir Còts, en representació dels 60 membres del col.lectiu APiA Grup d’Opinió. "Pirineu (en aquest cas la Cerdanya) i paisatge de qualitat hauríen de ser sinònims", asseveren.