Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell denuncia l'escassa presència de dones a la Trobada Empresarial al Pirineu

El Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell denuncia l'escassa presència de dones a la Trobada Empresarial al Pirineu

El grup argumenta que només n'hi ha dues entre els 23 ponents i autoritats que hi assistiran, i que la representació femenina solament s'iguala en les tasques de presentació
Col·lectiu Feminista Alt Urgell
13/06/2018 13:25

El Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell ha denunciat l'escassa presència de dones ponents a la Trobada Empresarial al Pirineu, que tindrà lloc aquest dijous i divendres, 14 i 15 de juny, a la Seu d'Urgell. L'entitat argumenta que entre els 23 convidats i autoritats, només n'hi haurà dues. També puntualitza que la representació femenina solament té una ràtio equivalent a la dels homes en la tasca de presentadores de l'esdeveniment.

El col·lectiu alturgellenc afegeix el fet que "si es disposés del detall d'informació en relació amb el nombre de dones que desenvolupen les tasques d'hostesses i secretàries, de ben segur el percentatge seria indignant i concordant amb allò que determina el sistema capitalista i patriarcal'', i assenyala que l'esdeveniment és "un nucli de propaganda, difusió i enaltiment del discurs imperant d'aquest sistema econòmic".

Manifestació a la Seu

Per aquest motiu, el Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell ha anunciat que se suma a una manifestació de rebuig a la trobada empresarial convocada pel CDR Alt Urgell aquest divendres dia 15, a les 6 de la tarda, des de la font del passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell.

El grup especifica en un comunicat que "el capitalisme és un sistema econòmic que es basa en les relacions de poder i que genera sistemes d’opressió per a desenvolupar-se i que, per tant, legitima el que en la societat actual se'n diu la doble opressió de les dones, on el sistema patriarcal -seguint la lògica del capitalisme- perpetua les desigualtats socials i de gènere, i on les dones estan sotmeses, pel sol fet de ser dones, a aquesta dominació de classe i de gènere".