Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El combonià José Díaz intervé a la Setmana Missional a la Seu

El combonià José Díaz intervé a la Setmana Missional a la Seu

El missioner ha ofert diverses xerrades i s'ha entrevistat amb bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives
José Díaz (a l'esquerra), amb el bisbe d'Urgell i el rector de Sant Ot
10/04/2008 17:36

La Setmana Missional es tanca aquest dijous a la Seu d’Urgell després de diverses trobades entre el religiós i missioner combonià José Díaz Pérez, les comunitats parroquials i els joves i els infants de diverses escoles. L'objectiu d’aquestes trobades és sensibilitzar l'opinió local i les institucions sobre l’esperit missioner, la tasca que fan els missioners en diversos àmbits geogràfics com l'Africa, l'Amèrica Llatina i l'India, i com son les comunitats humanes amb les que treballen.

La celebració de la Setmana Missional va iniciar-se l’any passat i es preveu que al llarg dels propers 6 anys es pugui fer en els diferents arxiprestats de la diòcesi. El germà José Diaz ha participat, juntament amb d’altres companys missioners, en les celebracions eucarístiques que s’han fet a la Seu al llarg d’aquesta darrera setmana. També ha fet xerrades a diferents escoles, a la Llar de Sant Josep i el Convent de la Sagrada Família, i ha mantingut una trobada amb els sacerdots de la diòcesi.

El bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, també s'ha reunit amb Díaz i li ha expressat la seva preocupació pel fet migratori i per les vocacions. El missioner aposta per la col·laboració amb el laïcat, del que es “impossible prescindir”. Per aquest combonià, amb força anys d’experiència en missió a l’Africa i a Amèrica Llatina, els missioners “no som herois: necessitem de la comunitat cristiana, a través del seu sacrifici, de la pregària i de la cooperació econòmica”.

L’any passat la setmana missional es va dur a terme a Andorra i l’any vinent serà a Balaguer.