Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Concurs Whatsapp Relats augmenta la participació

El Concurs Whatsapp Relats augmenta la participació

A l'edició d'enguany, aquest dimarts dia 14, hi prendran part uns 900 alumnes, de 15 centres educatius del Pirineu. S'hi incorporen els instituts de secundària de Puigcerdà i Vielha i tres col·legis d'Andorra
Concurs Whatsapp Relats 2020
10/01/2020 18:10

Uns 900 alumnes de 15 centres escolars -8 d'Andorra i 7 de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran- participaran aquest dimarts vinent, 14 de gener, en la quarta edició del concurs de relats breus WhatsApp relats, adreçat a estudiants de quart d'ESO. Aquesta proposta fomenta les bones pràctiques amb el mòbil, la creativitat i la relació entre diferents territoris del Pirineu.

Dimarts mateix, els professors rebran un missatge amb un tema sobre el qual els alumnes tindran, des d’aquell moment, una hora per escriure un micro-conte d’un màxim de 100 paraules, que hauran d’enviar com a missatge de WhatsApp. El jurat triarà 10 relats d’entre els quals s’escolliran els tres millors. Tots els finalistes tindran com a obsequi uns auriculars sense fils i es repartiran premis als tres primers classificats.

El guanyador s’emportarà una tauleta tàctil; el segon, un rellotge intel·ligent (smartwach); i el tercer, una motxilla amb carregador solar. A més a més, hi haurà un lot de llibres per als centres dels alumnes guanyadors. El jurat del concurs està format des de la primera edició per persones de l’àmbit de la cultura literària d’ambdós costats de la frontera i l’acte de lliurament de premis té lloc alternativament cada any a Andorra i la Seu d’Urgell. El lliurament dels premis es farà a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, el 12 de març.

Novetats d’enguany

En l’edició d’enguany ha augmentat la participació tant en nombre d’alumnes i com de centres. Entre els que s'hi incorporen destaca la presència de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà i l'Institut Aran de Vielha. Pel que fa a Andorra, s'hi sumen l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino, el Col·legi Sant Ermengol i el Col·legi Sagrada Família

Del Principat, repeteixen de l'any passat l’Escola Andorrana d’Encamp, l’Escola Andorrana de Santa Coloma, el Lycée Comte de Foix, el Colegio Español María Moliner i l’Àgora International School d’Andorra. I de Catalunya, hi tornen a participar els tres centres de secundària de la Seu (Institut Joan Brudieu, Col·legi La Salle i Institut La Valira), juntament amb l’Institut Aubenç d’Oliana i l’Institut del Pont de Suert.

El concurs està organitzat per l’Associació del Llibre del Pirineu, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra i el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya. També hi col·laboren l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), així com el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.