Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Congrés de professionals d'espais verds omple la Seu d'intervencions efímeres

El Congrés de professionals d'espais verds omple la Seu d'intervencions efímeres

Els carrers exposen instal.lacions relacionades amb conceptes del món de la jardineria La trobada, que s'ha inaugurat aquest dijous, aplega més de 170 persones
Congrés APEVC - Instal.lació
26/03/2009 12:19

El catorzè Congrés de l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) s’ha inaugurat avui dijous a la Sala Sant Domènec de la Seu, amb la presència de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la presidenta de l’APEVC, Dina Alsawi. La trobada, que finalitzarà aquest dissabte, comptarà amb l’assistència de més de 170 professionals dels espais verds.

El programa del Congrés inclou la presentació d’experiències relacionades amb la jardineria i xerrades sobre el reg, els controls de qualitat, la gestió i les polítiques per a uns paisatges eficients. La conferència ‘Condicionants i criteris en la gestió de personal’ comptarà amb la participació del tècnic urgellenc J. Carles Martín Vergara.

La presidenta de l’APEVC, Dina Alsawi, ha qualificat les sessions informatives de “molt àmplies”, ja que s’hi tractaran aspectes ben diversos per millorar la tasca de creació i manteniment dels jardins i les zones verdes. Alsawi ha subratllat la importància de la feina feta pels professionals, “un treball que sovint no es veu i que no es valora, però darrera del qual hi ha una maquinària molt important, des de la posada en solfa dels tècnics fins a la previsió dels enginyers o arquitectes”.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha donat la benvinguda als congressistes i ha agraït el fet que hagin triat la capital urgellenca per reunir-se, tenint en compte que la ciutat té “una clara vocació congressista”. Batalla ha afegit que la Seu és “una referència en el món de la jardineria”. Actualment hi ha més de 5.500 arbres i 123.000 metres quadrats de zones verdes. Per Batalla “s’ha d’agrair a tot l’equip de professionals l’esforç que fa possible que tots els carrers i places llueixin al màxim”.

El Congrés de jardineria s’ha complementat amb una sèrie d’intervencions efímeres, que es poden trobar a diferents espais de la capital urgellenca. Així, per exemple, al passeig Joan Brudieu, un conjunt de teles de colors penjades als plataners representen les classificacions d’eficiència energètica. D’altra banda, al carrer Sant Ot es pot veure un plafó que fa referència a la importància de l’aigua a l’hora de crear nous paisatges i mantenir el verd existent. Davant la catedral de la Seu també s’ha instal.lat una representació conceptual d’un bosc artificial. Altres instal.lacions, escampades per diversos punts són: pluja de palla, el jardí penjat, el jardí vertical o el paradigma.