Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d’Aran licita les obres per millorar l'accés al campanar de l’església de Salardú

El Conselh Generau d’Aran licita les obres per millorar l'accés al campanar de l’església de Salardú

L'objectiu és fer-lo visitable, garantint-ne la seguretat, i posar en valor les seves estructures de fusta
Accés actual al campanar de l'església de Sant Andreu de Salardú (Foto: Conselh Generau d'Aran)
22/02/2021 19:32

El Conselh Generau d’Aran ha aprovat l'expedient de contractació i licitació de les obres d'accessibilitat al campanar de l'església de Sant Andreu de Salardú. L'objectiu és fer-lo visitable, garantint-ne la seguretat.

Les actuacions que es duran a terme busquen respectar l’estructura d’obra, actualment en molt mal estat, i destacar les seves peces de fusta, que són d’un alt interès arquitectònic i històric.

En relació amb els treballs al campanar de Sant Andreu de Salardú, el govern del Conselh Generau d’Aran ha manifestat que està "totalment compromès" amb la protecció del patrimoni. "Mitjançant actuacions com aquesta, es busca posar en valor les esglésies i monuments, que són una part important de la nostra cultura i les nostres tradicions”, ha afirmat la síndica d’Aran, Maria Vergés. 

Projecte 

Les obres per reforçar l'estructura del campanar tenen un pressupost de prop de 175.00 euros. El projecte planteja la construcció d’una nova escala d’accés que garanteixi la seguretat dels usuaris i usuàries fins al quart nivell, que és on es troben la sala de campanes amb el rellotge i la impressionant estructura de roure del castell. També es restauraran les tres estructures radials del nivell 4 i es consolidarà un tram d’escala (tancat al públic) que arribarà fins al cinquè nivell, per a permetre el correcte manteniment de les campanes.