Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran construirà un centre de transferència tecnològica a Casau

El Conselh Generau d'Aran construirà un centre de transferència tecnològica a Casau

28/09/2009 19:26

El Conselh Generau d'Aran projecta construir un centre de transferència tecnològica al poble de Casau per l'aplicació de les noves tecnologies en els àmbits de l'educació, la llengua i el turisme. Així ho ha anunciat aquest dilluns el síndic Francesc Boya. El Conselh compta amb un pressupost inicial d'1 milió d'euros per la rehabilitació i adequació de l'antic hotel de Casau, espai que acollirà les instal·lacions tecnològiques. L'objectiu d'aquest espai és desenvolupar a l'Aran nous instruments de gestió i comunicació per la digitalització dels continguts educatius en aranès i per l'articulació de l'administració en línia.

Aquest projecte es troba en fase de redacció i es preveu poder-lo aplicar a partir del 2010. El Govern aranès també ha anunciat que avança en el procés de redacció del projecte tècnic per la construcció d'una nova planta de transferència de residus, que ha de permetre de millorar la gestió integral de la recollida d'escombraries a la Vall d'Aran. En aquest sentit, els Serveis Públics del Conselh han adquirit tres nous camions adaptats per garantir l'eficiència del servei.

En l'àmbit sanitari el Conselh haurà invertit a Vielha uns 2,5 milions d'euros per la nova residència geriàtrica de Sant Antoni. El Síndic ha informat també que el Conselh redacta un pla funcional per l'ampliació de l'Hospital Vall d'Aran, que ha de permetre millorar l'àrea quirúrgic i la capacitat d'assistència de la sanitat aranesa. Pel que fa a cultura, Francesc Boya ha assegurat que el Govern aranès destinarà 300.000 euros per l'adequació i modernització del Museu de la Vall d'Aran, situat a Vielha, les instal·lacions del qual han quedat força obsoletes.