Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran demana la col·laboració de l'Estat francès per treure dels Pirineus l'ós Goiat

El Conselh Generau d'Aran demana la col·laboració de l'Estat francès per treure dels Pirineus l'ós Goiat

La petició s'ha fet en el marc de la reunió transfronterera entre el govern aranès i la Sots-prefectura de Sent Gaudenç. També s'hi ha tractat la coordinació transfronterera en matèria d'urgències
Reunió entre el Conselh Generau d'Aran i la Sots-prefectura de Sent Gaudenç (Foto: CGA)
26/10/2018 18:20

El conseller d'Agricultura del Conselh Generau d'Aran, José Enrique Arró, ha apel·lat a ''la sensibilitat'' de l'estat francès a l'hora de col·laborar per treure dels Pirineus l'os Goiat.

Arró ha demanat a la sots-prefecta de Sent Gaudenç, Marie Paule Demiguel, que el govern francès participi en el protocol que s'està elaborant per actuar davant el comportament anòmal d'aquest exemplar i col·labori en el compliment dels acords presos dins del projecte PirosLife. La petició s'ha fet en el marc de la reunió transfronterera entre el govern aranès i la Sots-prefectura, que forma part del departament de l'Alta Garona.

De la seva part, Demiguel ha expressat la voluntat del Govern francès d'aprofundir i avançar en la cooperació transfronterera pel que fa a la seguretat de les persones i en la Protecció Civil. Les dues administracions ja col·laboren en l'atenció sanitària i el servei de Pompièrs i Emergències d'Aran i en la prevenció i actuació en cas d'accidents als túnels de Saint Béat i de Vielha.