Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran demana poder decidir el seu encaix en un futur Estat català

El Conselh Generau d'Aran demana poder decidir el seu encaix en un futur Estat català

La moció d'UA, amb el suport de CDA, reivindica el ple reconeixement de la identitat pròpia de la vall
30/10/2012 16:09

El Conselh Generau d'Aran ha aprovat una moció a favor del dret a decidir de la Val d'Aran, com a poble diferenciat i territori amb caràcter nacional. Aquesta resolució s'ha aprovat per unanimitat de totes les formacions i demana decidir el seu encaix amb Catalunya en cas que sigui un nou estat.

La moció l'ha presentat el grup Unitat d'Aran i ha rebut el suport de Convergència Democràtica Aranesa. La moció recull l'actual reconeixement que l'Estatut fa de la singularitat territorial d'Aran, sempre dins de Catalunya, incidint en la identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística, així com les seves institucions. La moció recull el reconeixement de la identitat i el pacte econòmic i polític per Aran.

La moció, aprovada aquest dilluns, exposa que, si Catalunya comença un nou camí nacional, la Val d'Aran, apel·lant a la seva tradició cultural occitana, pugui obrir també una nova etapa del seu estatus especial per "garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, el reforçament democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpia".

Aquest acord es farà arribar a les institucions del Conselh Generau d'Aran, als ajuntaments de la Val d'Aran, al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.